Gå til sidens hovedinnhold

19 nye smittede i Nordkapp

Det totale antall smittede er nå oppe i 184.

Nordkapp kommune har oppdatert sine tall og viser at det totale antallet for smittede nå er 184.

Nye registrerte smittede etter å ha tatt pcr test er 19. Disse testene er tatt på mandag. Dermed er dette antallet for hele denne uken så langt.

Det totale antall i isolasjon er nå 23.

Antall smittede er økt etter tester tatt etter helga, men antall smittede (i isolasjon) er gått ned med 2 siden i går. Dette betyr at smitten i kommunen går ned, og det er i dag 23 i isolasjon, altså 23 som er registrert smittet PCR og hjemmetest.

Det er registrert 20 nye smittede siden fredag i forrige uke

Det skriver Nordkapp kommune i en kort pressemelding til Finnmarksposten.

Det er nå viktig at alle følger anbefalingene slik at vi klarer å begrense smitten mest mulig. Hvis vi klarer å holde smitten under kontroll, vil vi kunne slippe strenge tiltak oppfordres det til i pressemeldingen.

Det er også viktig at flest mulig vaksinerer seg.

Midlertidig forskrift oppheves kl 23:59 25.10.2021,ved midnatt natt til fredag, og erstattes med anbefalinger

På bakgrunn av dagens anbefaling fra Statsforvalteren i Troms og Finnmark erstattes lokal forskrift med nye anbefalinger fra og med midnatt, natt til 25. november.

Disse anbefalingene gjelder fra og med 24. november kl. 23:59:

  • Hold deg hjemme om du er syk og unngå kontakt med andre hvis du får symptomer – og test deg. Dette anbefales selv om du er vaksinert.
  • Hold avstand til andre der det er mulig, gjerne en meter.
  • Bruk munnbind innendørs i det offentlige rom der det kan være utfordrende å holde tilstrekkelig avstand (fly, buss, butikker, møterom mv).
  • Ta vaksinen

Vi oppfordrer alle til å ta vaksinen. Den virker godt mot alvorlig sykdom, og den har nokså god effekt mot smittespredning.

Du kan bestille time til vaksine ved registrering gjennom dette skjemaet, eller ved å ringe oss på telefon 78 47 65 00, tast deretter 1.

Vi vaksinerer hver torsdag fra kl. 12-16 på Turnhallen i Honningsvåg. Gjerne kom innom og hør om vi har ledig vaksine dersom du ikke har fått enda. Hvis du har meldt deg opp vil du få tildelt time via SMS.

Vi har som mål at alle som er aktuelle for 3. dose skal få denne før jul.

Test deg

Dersom du er nærkontakt av en som har fått påvist covid-19 eller har symptomer, bør du holde deg hjemme og teste deg. Vi deler ut gratis test hver ettermiddag.

For å bestille test kan du sende SMS på telefon 453 95 762. Oppgi navn og hvorfor du trenger test. Du vil få tilbakemelding med tidspunkt når du kan hente testene. Hvis du selv har symptomer, anbefaler vi at du får noen til å hente testen for deg.

Hvis du tester positivt på hjemmetest skal du varsle dine nærkontakter og lege. Du kan kontakte legestasjonen på telefon 78 47 66 60 kl. 09:30-11:00. Det anbefales å ta en PCR-test på teststasjonen for å bekrefte smitte.