26. desember var det totalt 236 smittede siden 29. oktober. Det var da det store smitteutbruddet i Nordkapp startet. Syv av disse kom iløpet av julehelgen.

Ordfører Tor Harald Mikkola kunne søndag fortelle at det var kommunalt hold var forventet økende smitte. Det samme forventes nyttårshelga.

– Folk kommer hjem til jul, det er juleselskap og samlinger, så det var forventet at tallet ville stige noe. Klart det er litt bekymringsverdig, men jeg håper det ikke stiger mer enn det gjør nå. Det er for såvidt kontrollerbart på dette nivået.

Siden den gang kan det virke som at smitten har bremset opp. Iløpet av romjula har det bare blitt registrert fem nye tilfeller i Nordkapp, noe som bringer det totale antallet opp til 241 smittede de siste to månedene.

Testing og boosterdose

Nordkapp kommune kan på sine nettsider opplyse at ansatte og elever vil få tilbud om koronatest før skolestart på nyåret. Dette etter råd fra helsemyndighetene. Kommunen vil dele ut tester til alle skoler og barnehager.

– Helsemyndighetene anbefaler at alle ansatte i barnehager og alle elever og ansatte i barneskole, ungdomsskole og videregående skole bør teste seg innenfor 24 timer før de går på jobb eller skole første dag etter juleferien.

Nordkapp kommune tilbyr boosterdose til alle over 18 år der det har gått minst 20 uker mellom 2. dose og oppfriskningsdosen.

– Kommunene får nå økt fleksibilitet i vaksinasjonen og kan gi vaksine også til personer under 45 år når det har gått minimum 20 uker siden dose 2, dersom de har kapasitet til det. Oppfriskningsdose for voksne vil kunne bidra til bedre beskyttelse mot alvorlig sykdom og død. Derfor er det viktig at så mange som mulig sier ja til vaksine, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.