Gå til sidens hovedinnhold

Åpner opp for treninger

Ronny Holm, sektorleder for Helse, rehabilitering og omsorg har skrevet en oppdatering på hvordan situasjonen er i Nordkapp kommune etter at Regjeringen slakket litt på restriksjonene mandag.

Ungdomsskoler og videregående nedjusteres til gult nivå, men at skoler i områder med høyt smittepress bør vurdere å opprettholde rødt nivå.

Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, både ute og inne. De kan også unntas fra anbefalingen om 1 meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten. Men kamper, cuper og stevner må fortsatt utsettes. For Nordkapp betyr dette at vi åpner for treninger i hallene og svømmebasseng

For voksne videreføres anbefalingen om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand.

Vi anbefaler at sosial kontakt begrenses, at folk ikke har flere enn fem gjester i tillegg til husstanden.

Regjeringen hever grensen for hvor mange som kan delta i private sammenkomster innendørs. I dag er begrensningen inntil fem personer på arrangementer utenfor eget hjem. Nå er det greit med inntil ti personer. Utendørs kan man samles 20 personer.

Anbefalingen om å unngå reise innenlands og utenlands videreføres.

En ny vurdering av den nasjonale skjenkestoppen blir gjort neste uke. Det nasjonalt forbudet mot skjenking av alkohol på serveringssteder og arrangementer ble innført 4. januar.