Kristina aktuell som fylkesordfører for Troms og Finnmark

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Har stilt seg disponibel: – Kan bekrefte at jeg har sagt ja.

DEL

(iFinnmark) iFinnmark kunne i forrige uke presentere listen over hvem som stiller til gjenvalg.

Det er også denne uka blitt kjent Willy Ørnebakk fra Tromsø vil bli leder for Troms og Finnmark.

Det ligger imidlertid an til at Ørnebakk får konkurranse fra Kristina Hansen i Finnmark.

Hansen gjorde det klart denne uka at hun gir seg som ordfører i Nordkapp.

Kristina Hansen gjør det overfor iFinnmark klart at hun gjerne tar på seg vervet.

Hun bekrefter at hun har blitt oppringt av noen kommunepartier som ønsker å spille inn henne og at hun har sagt ja til det.

Sier ja til å bli foreslått

Hansen sier at en partiprosess er i gang der kommunepartiene spiller inn sine forslag til nominasjonskomiteen.

– Jeg kan bekrefte at jeg har blitt oppringt av et par kommunepartier som vil spille inn meg og det har jeg sagt ja til. Jeg syns det er hyggelig at noen mener at jeg kan bekle toppvervet, sier hun.

Hansen presisererer at hun på nåværende tidspunkt kun har stilt seg disponibel for partiet og at rekkefølgen ikke er bestemt.

Hun lover også å fortsatt slåss for Finnmark som eget fylke, og ønsker ikke sammenslåing med Troms.

Alf E. Jakobsen, leder i nominasjonskomiteen sier at komiteen har fått en del innspill.

– Det er en frist 10. oktober med å sende inn. Da vil vi ha lister der. I Troms var fristen 1. oktober, så vi tenker at når vi har fått inn dette skal vi ha en ny runde i nominasjonskomiteen, sier Jakobsen.

Han sier det er kjørt delte prosesser i Troms og Finnmark.

– Vi har sendt til separate kommunepartier i Troms og i Finnmark. Det samme med LO og AUF i Troms og Finnmark. Vi tar med innspillene videre i prosessen. Når dette blir samlet og renskrevet, så kjører vi en åpen prosess, sier Jakobsen.

Nominasjonsmøte i februar

Han sier at det på et eller annet tidspunkt vil Stortinget fatte beslutning i sammenslåingssaken.

– Det ligger også et dokument 8 forslag fra Senterpartiet. Om det ikke skjer noe dramatisk, så vil det bli vedtak om sammenslåing. Det er delt hva som skal skje videre, noen ønsker å gå i rettsprosess. Det er nok også delt syn i nominasjonskomiteen. Så er det slik at vi er oppnevnt for å få et felles listeforslag. Når Stortinget har fattet endelig vedtak og dokument 8-forslaget er behandlet, så er mitt syn at vi går videre, men jeg har respekt for at det er ulikt syn på dette. Hvis vi da ikke kommer videre, så har vi ikke noe mandat lengre, sier Jakobsen.

Han sier også at han skjønner at det er forbannelse over at Finnmark ikke er hørt.

– Det er motstand og demonstrasjoner i både Finnmark og deler av Troms, det er omdiskutert, men jeg føler at når Stortinget gjør sin beslutning, vil jeg anbefale at vi går videre i prosessen. Jeg skjønner at en del er uenig, men vi som nominasjonskomite må gå videre, det kan ikke være i noens interesse at det går så langt at alt stanser opp. Selve nominasjonsmøtet skal være i Alta 3. februar. Da skal det være et fellesforslag fra Troms og Finnmark. Nå har vi kun gjort det som kunne gjøres separat, så må vi se hva fylkespartiene bestemmer, sier Jakobsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken