Å avlyse årets Sunshine Winter Festival har sittet langt inne hos oss og vi har i det lengste prøvd å se muligheter og ikke begrensninger. Men dessverre ser vi ikke noen mulighet for å gjennomføre festivalen med dagens forutsetninger;

-Vi vet ingenting om oppheving av restriksjoner/skjenkestopp før regjeringen kommer med nye retningslinjer den 14.januar (altså fem dager før festivalen skulle startet), og slik det ser ut i dag, er det ikke mange signaler på at det kommer til å åpnes opp i stor grad. Skulle det mot formodning åpne opp fra da, er likevel situasjonen veldig vanskelig, står det i pressemeldingen.

Erfaringene våre har vist at mange reserverer seg mot å gå raskt tilbake til «normalen» etter nedstenging, og samtidig innebærer karantenebestemmelser en stor risiko for både arrangører, musikere og publikum.

Å arrangere en festival med store begrensninger er heller ikke tilfredsstillende for hverken arrangør eller publikum, og det innebærer i tillegg en stor økonomisk risiko.

Vi er nødt til å ta en avgjørelse på dette nå, og ser dessverre ikke noen annen utvei enn å avlyse og beklager dette på det sterkeste.

Vi retter dermed blikket mot vår og sommer, men aller først konsert med Ragnar Olsen den 18.februar.

Alle som har kjøpt billetter vil bli kontaktet, og få refundert disse, avslutter Birgit Lähdesmäki Johansen og Tore Fosse ved Perleporten Kulturhus.