Gå til sidens hovedinnhold

Avslutter søk etter Reidar (74): – Kan ikke fortsette søket uten risiko for letemannskapet

Politiet i Finnmark har informert de pårørende i Hasvik om at søket etter Reidar Nilsen som er savnet etter forliset utenfor Gamvik søndag, nå innstilles.

(iFinnmark)

– Vi har dessverre kommet til den vanskelige beslutningen å måtte avslutte søket etter den savnede Reidar Nilsen. Politiet og redningsmannskap har siden forliset lagt ned store ressurser for å finne den savnede for å kunne gi et svar og en grav til de pårørende. Søksforholdene er svært krevende og med værutsiktene framover vil det ikke la seg gjøre å fortsette søket, uten risiko for letemannskap, opplyser jourhavende stabssjef Stein Kristian Hansen i politiet i en pressemelding onsdag formiddag.

Les også

Massiv leteaksjon ved Slettnes etter savnede Reidar: - Klart vi stiller opp

Far og sønn

Remi Andre Nilsen (43) ble funnet omkommet ikke langt fra den forliste sjarken Peik søndag rundt klokka 14:40 sør for Slettnes i Gamvik kommune. Faren Reidar Nilsen (74) er altså fremdeles savnet, men antatt omkommet.

De er begge hjemmehørende i Hasvik. De to var på vei til Skjånes-området for å fiske krabbe da sjarken fikk problemer natt til søndag.

Les også

Torfinn, Synøve og Stig fant Remi Andre etter kort tids leting: – Meningsfylt å finne ham

Kan gjenopptas

Politiet i Finnmark sier de har benyttet seg av alle de ressurser de har tilgjengelig i søket etter Reidar. Det er gjennomført strandsøk fra Sandvikodden til Kvalvika, 330-skvadronen har søkt med Sea King redningshelikopter i et stort område fra Sandfjord til Omgang.

Les også

Søker med undervannsrobot etter Reidar (74): – For oss er det viktig å finne den savnede, for de pårørendes skyld

Det er gjort søk med ROV-undervannsrobot i området hvor den omkomne Remi Andre Nilsen ble funnet, samt dronesøk i områdene som ikke har vært tilgjengelig til fots eller lot seg søke med helikopter. Søksområdene har vært prioritert med bakgrunn av funn fra forliset, kunnskap fra lokalbefolkningen, og driftsberegninger.

– Til tross for dette har søket ikke gitt resultat, og politiet har derfor kommet til den beslutning om å avslutte det aktive søket. Det er en tung beslutning å ta, men det er et stort havområde og de aktuelle søksområdene er nå gjennomsøkt. Dersom det skulle framkomme nye opplysninger som kan knyttes til forliset vil søket kunne gjenopptas, sier Hansen i pressemeldingen.

Les også

Tragedien i Gamvik: Kjent «feskarhøvding» (74) savnet – og sønnen (43) funnet død

Etterforsker forliset

– Vi vil takke alle som har bidratt i letingen etter den savnede. Frivillige mannskap samt innleide ressurser har gjort en enorm innsats, i et svært utfordrende oppdrag.

Politiet vil nå etterforske forliset parallelt med Statens Havarikommisjon, for å finne svar på hvorfor båten forliste.

Les også

Tirsdag reiste havarikommisjonen til Gamvik for å finne ut: Hva skjedde med «Peik»?