Etterlyser gamle bilder

Har du bilder fra Båtsfjord?: Da ønsker Ståle Olsen å komme i kontakt med deg. FOTO: Privat

Har du bilder fra Båtsfjord?: Da ønsker Ståle Olsen å komme i kontakt med deg. FOTO: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Båtsfjord Historie og Museumslag har gitt ut 25 kalendere med bilder fra Båtsfjord. Nå etterlyser de bilder til neste kalender og ønsker å komme i kontakt med noen som sitter på bilder fra Båtsfjord.

DEL

– Vi i Båtsfjord Historie og Museumslag er på jakt etter bilder fra Båtsfjord fra før 1975 sier Ståle A. Olsen.

– Vi gir ut en årlig bildekalender med bilder fra alt fra vanlig dagligliv, til fest og arbeid. Med bilder fra Båtsfjord, Makkaur, Hamningberg, Syltefjord og alle de andre mindre stedene i det som i dag utgjør Båtsfjord kommune. Kalenderen for 2018 var en milepæl da det var den 25 i rekken, den hadde bilder fra tidsrommet 1925 til 1974 med alt fra krigsbilder, skoleklasser, arbeidslag og linjegymnastikk forteller Olsen.

Nå håper de på hjelp fra utflyttede Båtsfjordinger, tilreisende fiskere, arbeidere og alle andre fra fjern og nær i å finne bilder til neste års kalender.

– Alle bilder er av interesse forteller han.

– Vi etterlyser bilder fordi vi gjerne vil ha noen «friske» bilder, gjerne med en annen vinkling. Utflyttede båtsfjordinger eller fiskere som har vært her tar ofte bilder, og dette kan være nytt og spennende å få tak i. Vi ønsker bilder fra alle årstider og fra alle årstall, alt er av interesse. Vi synes det er artig å kunne dele dette i en kalender og inntektene fra kalenderslaget går rett tilbake til Båtsfjord Historie og Museumslag.

– Dette er et lite museum, men vi gir også ut et eget museums blad fire ganger i året. Dette blir litt som en lokalavis for oss, og i fjor hadde vi medlems rekord forteller Olsen.

– Kalenderen trykkes i et opplag på 550 stykker og selges i all hovedsak til inntekt for lagets drift av et lokalmuseum i Båtsfjord og for å dele Båtsfjordhistorie med alle lokalhistorieinteresserte rundt omkring.

– Vi skanner og returnerer både hele album og enkeltbilder, så let igjennom skuffer og skap å se om du kan bidra oppfordrer han.


Har du bilder du ønsker å dele? Send disse til Båtsfjord Historie og Museumslag v/Ståle A. Olsen Nordskogvegen 17. 9990 Båtsfjord Telefon: 977 64 493 E-post: hamningberg@hotmail.com

Artikkeltags