Gå til sidens hovedinnhold

Covid- 19 situasjonen i Nordkapp: - De går gjennom mye strenger smitteverntiltak enn andre

 I en pressemelding skriver Nordkapp kommune at i I forbindelse med nylig avdekket positiv Covid-19 test så ønsker Nordkapp kommune å komme med noen avklaringen.

Nordkapp kommune er vert for en stor fiskeflåte og fiskeindustri og den største næringen vi har sammen med turismen. I den sammenheng så er dette en viktig næring å følge med på når det kommer til å kontrollere den pågående COVID-19 pandemien. Mye aktivitet krever mange tiltak og tett oppfølging skriver sektorleder for Helse, rehabilitering og omsorg, Ronny Holm i pressemeldingen.

Strenge tiltak

Dette skjer i et høyt tempo og krever betydelig innsats. 24 timer etter ankomst blir arbeiderne testet for evt. smitte, de innlosjeres i egne rom og har strenge regler de skal forholde seg til. Noen bedrifter går mye lengre enn anbefalingene og lovkravet og isolerer sine arbeider. Så testes disse en 2. gang på dag 7 og etter negativ test og 10 dager i karantene så slippes de til på arbeidsplassene.

Det trykket vi opplever nå vil være over om ca. 14 dager. da er alle som har ankommet denne uken og tidlig neste uke i arbeide og vil kunne omgås oss som bor her som normalt. Nordkapp kommune har vært i kontakt med alle fiskeribedriftene og vi jobber sammen med de å utvikle de løsningen de har for karantene slik at dette blir så trygt som mulig. De er flinke og ber om bistand når de føler for det og tilbakemeldingen er at de synes det er helt greit med tilsyn også.

Nordkapp kommune og arbeidstilsynet fører tilsyn i disse bedriftene for å følge opp at de forholder seg til lovverket.

Bedriftene gjør en god innsats

Vi synes bedriftene gjør en god innsats og vil at folk skal føle seg trygge på at det er iverksatt tiltak og vi har nødvendig kontroll på dette slik at vi forblir en kommune med lite smittetrykk. Så når dere møter noen som er her som gjestearbeider så vær trygg på at de har vært gjennom en mye strengere smittekontroll en oss vanlig folk her i Nordkapp kommune, avslutter Holm pressemeldingen