Jeg kjenner litt på følelsen av å ikke ha noen påsketradisjoner å føre videre til mine barn

Spaltist Nadja Iselin Wagelid

Spaltist Nadja Iselin Wagelid

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SPALTISTNå nærmer det seg påskeferie, og de fleste finnmarkinger har en god tradisjon for scooterkjøring, skigåing, kvikklunsj og hyttekos med familie.

Personlig har jeg ikke den samme tradisjonen. Jeg har faktisk ikke vært på hyttetur i påsketida siden jeg var barn.

Jeg har heller ingen tradisjoner med hverken skigåing, scooterkjøring eller andre typiske påske-, eller vinteraktiviteter generelt.

Jeg har sittet bakpå en scooter en gang i mitt liv, og det var på sommerstid.

Det er både pinlig og litt trist å si det høyt, men påsken er ikke noe spesielt for meg.

Det har det aldri vært.

Det finnes nok svært få finnmarkinger som meg.

For det fleste andre er påsken den helligste tida på året, har jeg fått inntrykk av.

Drar jeg noen steder i påskeferien, så drar jeg til familien min lenger sør.

Der begynner det å våres på denne tida, så det blir en litt annerledes påske enn det man er vant til her i nord, men det er sånn type påskefeiring jeg er vant til.

Kafeturer og gåturer på bar mark.

Plussgrader og joggesko.

Jeg kan forestille meg at dere får de samme tankene om meg nå, som jeg får om dem som forteller at de syns jula er stress, og heller vil dra til syden i juleferien…

Det er ikke sånn at jeg har en vendetta mot påsken, eller har utviklet en spesiell motvilje mot påskefeiring altså.

Jeg har heller ingen negative opplevelser med påsken som gjør at jeg har valgt den helt vekk.

Det er rett og slett bare så enkelt som at min familie ikke har, eller har hatt noe hyttested å dra til, og dermed har vi heller ikke hatt noen hyttetradisjoner hverken i påsken eller resten av året.

Da har det bare blitt sånn at om jeg skal finne på noe i påsken, så må jeg bestille meg en billett til familien min lenger sør i landet, og gå inn i påsken med hestehover og bar asfalt istedenfor scooterkjøring og grillstuer.

Jeg har vært hjemme de to siste påskene, men det har vært heller trasig.

Byen blir jo som en slags spøkelsesby, og det føles mest ut som man har blitt forlatt av samfunnet når man sitter igjen her og spiser påskemarsipan og ser ut vinduet mens man venter på at hverdagen skal komme tilbake.

Da er det faktisk bedre å reise helt ut av fylket.

Den eneste tida på året jeg kjenner på følelsen av å mangle noe, er vel bare i påsken når jeg skulle ønske vi hadde vært så privilegert at vi hadde hatt en liten hytte å dra på.

Selv om jeg ikke har noen særlige påsketradisjoner og dermed ikke vet hva jeg går glipp av, så har jeg alltid misunt dem som er på hytteturer med familie og venner, og det jeg ser av bilder og videoklipp av diverse påskefeiringer ser utrolig koselig og gøy ut!

Jeg skjønner godt at det er en hellig tid for mange.

Jeg synes det er ekstra trist å ikke kunne ta med sønnen min på hyttetur og andre tradisjonelle påske-ting, men foreløpig er han heldigvis mer enn fornøyd med påskeegg og familietid, i sør eller i nord.

Jeg kjenner litt på følelsen av å ikke ha noen påsketradisjoner å føre videre til mine barn, det er jo litt pinlig å være 27 år og ikke ha hatt et par ski på bena siden 90-tallet… Men men.

Vi får bare gjøre det beste ut av det og vite at vi får en fin, om utradisjonell påske.

Det blir en litt mer urban påske i sør på oss, men det blir i alle fall noen påskeegg å lete etter. Men påskeeggene er vel så å si den eneste fellesnevneren vår påske har med deres påske hjemme i nord!

Selv om vi skal pakke sakene våre og fly sørover, så håper jeg at dere som blir igjen her koser dere masse med de enorme mengdene snø som har dalt ned de siste dagene, at dere har det koselig med familie og venner, får nyte godt av påskesola, og får en kjempefin ferie etter noen lange mørke vintermåneder!

Også håper jeg dere kjenner litt på følelsen av hvor heldige dere er som har mulighet til å feire påsken slik dere ønsker, for det er det nemlig ikke alle som har.

Jeg er litt misunnelig på dere!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags