– Dere har vel litt rufsete vær der i dag

HONNINGSVÅG: Slik så det ut i havna tidlig mandag ettermiddag.

HONNINGSVÅG: Slik så det ut i havna tidlig mandag ettermiddag. Foto:

Det er skiftende vær i Nordkapp og på Nordkyn om dagene, noe vakthavende meteorolog Ola Bakke Åshamar har fått med seg. Bedre ser det ikke ut til å bli i løpet av dagen.

DEL

– Vi ser det blåser liten til stiv kuling i de områdene med snøbyger som kommer fra nordvest. Dere har vel litt rufsete vær der i dag, sa Åshamar om gårsdagen mandag.

Været bedret seg på ettermiddagen og kveld mandag. I dag skal det bli en del av det samme.

– Tirsdag blir det litt av det samme som mandagen. Det blir snøbyger og nordvestlig vind. Styrken blir igjen liten til stiv kuling. Været ser ikke ut til å roe seg før onsdag og da vil vinden komme fra sør, sier Åshamar.

Litt kaldere blir det

– Temperaturen skal synke litt. Det er rundt minus en grad der og kommer til å gå ned til minus 3-4 grader i området rundt Nordkapp og i Honningsvåg, sier meteorologen.

-Hva med Nordkyn?

– Der blir det mye det samme. Nordkyn ligger jo lenger øst, så kanskje bygene ikke blir så store der, i alle fall ikke lenger inne. Temperaturen vil bli de samme.

Hva som skjer med været etter onsdag, tør han ikke spå.

– Noen tydelig signaler etter onsdag er det ikke. Akkurat nå er det litt slapt trykkfelt, så det er ikke noe tydelig vær på vei. Det blir nok byger langs kysten som vanlig, og vinden ser ut til å vil komme fra sørvest.


Artikkeltags