Totalt antall smittede siden 29. oktober da smitteutbruddet i Nordkapp startet er nå 236.

Ordfører Tor Harald Mikkola sier økende smitte var noe som var forventet i løpet av jula:

– Folk kommer hjem til jul, det er juleselskap og samlinger, så det var forventet at tallet ville stige noe. Klart det er litt bekymringsverdig, men jeg håper det ikke stiger mer enn det gjør nå. Det er for såvidt kontrollerbart på dette nivået.

Ifølge Mikkola har alt av offentlige arrangementer blitt avlyst i Nordkapp. Selv skal han delta i en radiosending mandag, men det skjer med kun inviterte gjeste og uten publikum.

– Men vi har jo nyttårshelga der det også bruker å være en del samlinger av folk, så jeg frykter tallet kan gå opp, sier Mikkola.

Nordkapp har ennå ikke registrert den nye omikronvarianten av viruset:

– Når den kommer forventer vi en smittebølge, sier Mikkola.

Folkehelseinstituttet har utarbeidet en oppdatert risikovurdering om utviklingen av omikronvarianten i Norge.

– Vi vurderer at omikronvarianten vil gi en ny bølge av epidemien fra januar fordi varianten har en større spredningsevne. Men det er usikkert hvor stor bølgen blir, og det vil avhenge av egenskaper ved varianten, smittespredningsevne og utbredelse, effekt av vaksinasjon, effekt av smitteverntiltak og effekt av egenvalgte atferdsendringer, sier Vold.

De siste 14 dagene har andelen smitte av omikronvarianten økt daglig. 18. desember sto omikron for en fjerdedel av de smittede i Norge. Britiske forskere mener omikron gir et annet sykdomsbilde enn tidligere varianter. Det ifølge TV 2 som henviser til en studie omtalt i The Guardian. Symptomene er midlere og ligner en helt vanlig forkjølelse.