Gå til sidens hovedinnhold

En Statsminister som fillerister lokaldemokratiet

Leder av Finnmark Arbeiderparti, Kristina Hansen, reagerer sterkt på at Statsminister Erna Solbergs skylder på fylkespolitikerne i Troms og Finnmark for resultater av tvangssammenslåingen skriver Finnmark Arbeiderparti i en pressemelding.

Hansen viser til oppslag i NRK hvor Solberg har uttalt i trontaledebatten «Det er klart at i Troms og Finnmark så har fylkespolitikerne motsatt seg og ikke implementert så mye av det de burde gjøre av samarbeidsløsninger for å forbedre tiltakene fordi de har vært imot sammenslåingen. Det er selvfølgelig en utfordring».

- Det er oppsiktsvekkende at Statsministeren fillerister og nærmest viser forakt for lokaldemokratiet på denne måten. Fylkespolitikerne representerer innbyggerne i denne regionen, og innbyggerne har stemt oss fram i valg med klare partiprogram som sier hva slags holdning vi har til denne reformen. Vi har vært og er i mot denne tvangssammenslåingen, uttaler Kristina Hansen

Troms og Finnmark fylkeskommune ble en fylkeskommune fra 1.1.20. Dette til stor protest fra folket i nord. Uttalelsen fra Solberg føyer seg bare i rekken av flere som provoserer folk i nord.

- Regjeringa tvinger fylket til å kutte i tjenestetilbudet med denne prestisjereformen uten nesten annet innhold enn tvang. Det er også oppsiktsvekkende da Statsministeren bare for noen uker siden var lei sentrum – periferidebatter. Vi står i periferien hver dag og jobber for bo- og blilyst, men opplever en regjering uten politikk for den negative befolkningsutviklingen i nord. Regjeringen er helt fraværende på området , avslutter Kristina Hansen (AP)