Hva betyr det egentlig at vin har "høy kvalitet" og er dette virkelig noe annet enn personlig smak? Er det slik at jo dyrere vin, jo høyrer kvalitet? Dette og mer kan man få vite under Sunshine Winter Festival hvor man kan være med på vinkurs gjennom uhøytidelig forskning og smaking av syv viner.

Ville Langfeldt kommer fra en Honningsvåg, men har bodd i Oslo de siste 15 årene. I perioden 2007–2017 jobbet han i Vinmonopolet, og er fortsatt del av et aktivt og nerdete vinmiljø i hovedstaden. Ellers har han nå tatt sin doktorgrad ved Norges musikkhøgskole. Dette er andre gang han kommer til Perleporten for å holde vinkurs forteller arrangørene av Sunshine Winter Festival, Perleporten Kulturhus i en pressemelding.

De kan fortelle at Ville Langfeldt ikke kommer alene:

Bertrand Laporte vokste opp mellom vinstokker, ender og kyr på en bondegård på den sørvest-franske landsbygda. Han kom til Norge i 2005 med intensjoner om å jobbe en begrenset periode, men kjærligheten og svartmetall har holdt ham her siden. Han har i dag flere roller i Vinmonopolet: Han jobber som ekspeditør ved flaggskipbutikken på Aker Brygge, men er også en aktiv underviser i det interne opplæringsprogrammet. I tillegg er han medlem av sensorisk prøveinstans (SPI), en gjeng i hvite frakker som blindsmaker og vurderer alle produkter Vinmonopolet vurderer å kjøpe inn.

Dette og mye mer kan du få med deg under Sunshine Winter Festival i Honningsvåg.