Etablerer omsorgstilbud i barnehager

Nordkapp kommune etablerer omsorgstilbud for barn av nøkkelpersoner i Nordkapp.

Nordkapp kommune etablerer omsorgstilbud for barn av nøkkelpersoner i Nordkapp.

Barnehager og skoler i Nordkapp kommune er stengt, men de som har kritiske samfunnsfunksjoner vil få tilbud om barnepass.

DEL

Nordkapp kommune informerer på egen hjemmeside om barnepass og her har de lagt ut litt informasjon.

Selv om barnehager og skoler stenges, må vi opprettholde virksomheten i helse- og omsorgstjenester og andre kritiske samfunnsfunksjoner skriver Nordkapp kommune på egen hjemmeside.

Vi vil også unngå at personer i risikogrupper brukes til barnevakt. Derfor etablerer vi et omsorgstilbud i barnehager og småtrinnet, 1-4. klasse. Dette er for barn av foreldre som ikke har andre muligheter for barnepass og som har kritiske samfunnsfunksjoner.

Det samme gjelder for barn med særlige omsorgsbehov som ikke kan ivaretas når barnehage, skole eller andre dagtilbud er stengt.

Barn av personer som faller inn under statens kriterier for kritiske samfunnsfunksjoner får plass på den barnehagen eller i den skolen der de vanligvis går, hvis de foresatte ikke får organisert annet barnepass.

Barna skal etter avklaring med skole/barnehage leveres der de vanligvis går. Men dette gjelder altså bare for de som har samfunnskritiske funksjoner og som ikke får organisert noe annet barnepass.

For å kunne benytte dette omsorgstilbudet må begge foreldrene inneha en kritisk samfunnsfunksjon og ikke ha mulighet til å ordne barnepass på andre måter.

Artikkeltags