(iFinnmark)

Finnmark Fotballkrets lyste 21. april ut anbud på streaming av KM-sluttspill 2021–2026 til alle mediehus i Finnmark.

Sluttspill i Kretsmesterskapet er for de lagene som er kvalifisert til mesterskapet, der det blir kåret en turneringsvinner eller mester.

Avisen har over tid hatt flere sendinger av begivenheter i hele Finnmark. Dette har skapt stort engasjement.

– Vi er imponert over iFinnmarks ønske om å produsere sendinger av fotballkampene. De la inn det beste anbudet, sier daglig leder av Finnmark Fotballkrets, Roger Finfjord.

I 2014 startet iFinnmark med streaming. Siden da har det blitt sendt flere sendinger av fotballkamper i fylket.

iFinnmark skal legge opp til sending av samtlige kamper fra sluttspillene. Minimumsproduksjon vil være tre kameraer, med kommentator.

Finnmark Fotballkrets ser fram til at iFinnmark sin stab legger opp til profesjonelle sendinger. Sendingene skal være med på å løfte KM-sluttspillene til et nytt nivå.

– Det skal være sendinger med flerkameraproduksjon. Flere kameraer og vinkler vil gjøre at vi kommer tettere på spillerne. Det vil gi en ny opplevelse av kampen til de som følger med på sendingen, sier Finfjord.

Skal løfte kvaliteten

Konstituert ansvarlig redaktør i iFinnmark, Stian Eliassen, synes det er gledelig at iFinnmark har fått tildelt rettighetene til å sende KM-sluttspillene.

– Sluttspillene har ikke fått så mye oppmerksomhet tidligere. Det vil de få nå. Vi vil gi tanter og besteforeldre muligheten til å følge ungdommene som spiller i Finnmarks-lagene, sier Eliassen.

Stian Eliassen trekker fram iFinnmarks forpliktelse til å bygge gode rammer rundt sluttspillene og følge det tettere enn tidligere.

– Vi skal løfte kvaliteten, sier den konstituerte redaktøren.

Roger Finfjord tror iFinnmarks sendinger av sluttspillene, med sending fra studio, intervjuer og en profesjonell produksjon fra banen vil løfte KM-sluttspillene til et nytt nivå.

– Det vil trekke publikummere. Nå følger mange med på EM-kampene. Med iFinnmark vil vi få en like profesjonell produksjon og sending som EM, avslutter Roger.

KM-sluttspillene gjennomføres slik i avtaleperioden:

  • 2021: Finnmarkshallen (lørdag 9. oktober)
  • 2022: Vår Energi Arena
  • 2023: Barentshallen
  • 2024: Finnmarkshallen
  • 2025: Vår Energi Arena
  • 2026: Barentshallen