(iFinnmark)

(Nordlys): Den noe uheldige hendelsen fant sted ved Olavsvern utenfor Tromsø 14. juni, skriver VG.

Kystvaktskipet KV «Nordkapp» skulle legge til ved Olavsvern for å bunkre opp. Mannskapet bestemte seg for å bruke en linekaster i fortøyningen. Denne fungerer ved at man skyter ut en flaggline med en gummipil. Gummipila traff veggen til Bunker Oli, og falt så ned på bakken – slik den også skal.

Problemet var at på bakken sto en av de ansatte i Bunker Oils nye Cadillac. Denne ansatte har skrevet en intern rapport om hendelsen, der gummipila har fått et noe annet navn. VG har fått tilgang til rapporten, som har tittelen «Beskutt med gummikuk av K/V Nordkapp», der det blant annet står:

«Ved en avstand på ca. 50 meter fra kaien, lød et kraftig smell. I samme øyeblikk ble veggen på vår driftsbygning truffet av et dildolignende prosjektil festet i en line.»

– Det er en ansatt som har laget en morsom hendelsesrapport her og tilsynelatende har denne kommet på avveie, sier HMS-sjef i Bunker Oil, Ove Rørvik, til VG.

Erstatningskravet fra den ansatte, som ikke vil kommentere rapporten, til Kystvakta, er på 20.000. Kystvakta har erkjent ansvaret.