Gå til sidens hovedinnhold

Kurt Josef rundet 10.000 besøk i premierehelga

Artikkelen er over 3 år gammel

«Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta» fikk en god start i helga.

(iFinnmark)

Altaværingene Stig Frode Henriksen og Tommy Wirkola & co. hadde premiere i helgen på oppfølgeren til «Kurt Josef Wagle og legenden om Fjordheksa».

Det ble en god åpning for finnmarkingene, som på Kinotoppen til Filmweb.no inntok en 3. plass etter premierehelgen. Komedien har med onsdagens og torsdagens premierevisninger rundet 11.014 besøk. Fra fredag til søndag var det 10.064 som løste billett.

Øverst på listen var «Ekspedisjon Knerten», som toppet med 19.169 besøk. Totalt er det 82.757 som har sett den norske barnefilmen etter to uker på kino.

På 2. plass ligger superheltene i «Justice League». Den ble sett av 13.499 i sin andre uke. Totalt er det 77.031 som har sett superheltfilmen.

Populær på hjemmebane

Premieren på «Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta» var i Tromsø, men i hjemkommunen til Stig Frode Henriksen og Tommy Wirkola var det mange som fant veien til Aurora kino Alta.

– Vi hadde 657 besøkende på Kurt Josef filmen i løpet av helgen. Dette anser vi som bra levert, når vi ser at totalt var det 1.048 besøkende på kinoen i helgen, melder kinosjef, Kjell Gundersen.

– Vanskelig å spå

Kinosjefen har opplevd stor suksess med filmene til de lokale filmskaperne de siste ti årene. Hvor lenge filmen vil gå på kinoen er han ikke helt sikker på.

– Hvor lenge den blir å vises er litt vanskelig å spå, men så lenge det kommer publikum så setter vi den opp, opplyser Kjell Gundersen.

58 besøk

Reinert Kiil sin film «Juleblod» som er spilt inn i Honningsvåg har ikke lyktes å trekke til seg publikum. Totalt er grøsserkomedien sett av 4.369 personer de fire ukene «Juleblod» har gått på kino. I helgen var det 58 personer som løste billett til Kiil sin lavbudsjettfilm.

 

Julefilm

En annen finnmarking har også en film gående på kino for tiden. Kautokeino-regissøren Nils Gaup sin versjon av «Reisen til julestjernen» er blitt en førjulstradisjon, og i helgen var det 184 som så filmen. Totalt er det 475.121 som har sett filmen etter dens premiere 9. november 2012.

 

Kommentarer til denne saken