(iFinnmark)

Meterologisk institutt melder på Twitter at nå kommer sommeren til Nord-Norge. For oss i Finnmark betyr dette gode dager med rundt 20 grader og flott vær. Og finværet skal vare ut i neste uke. Vakthavende ved meteorologisk institutt i Tromsø, Trond Robertsen, sier lavtrykket i Barentshavet trekker seg unna og gir plass til bedre vær.

– Lavtrykket som har gitt grått vær og regn i Finnmark de siste dagene trekker seg nå nordover og den såkalte russervarmen er på tur. Det ligger et høytrykk øst i Barentshavet som trekker varmluft opp fra Russland og Finland. Derfor får vi nå oppleve temperaturer godt over 20 grader i Finnmark den neste uken, forklarer Robertsen

Det kan imidlertid være litt skiftende på ettermiddagene.

– Når det kommer så varm og tørr luft over våre områder kan det fort komme noen ettermiddagsbyger flere plasser. Det er også fare for torden enkelte steder, men dette er forbigående og et resultat av den varmen som plutselig kommer nordover, forteller Robertsen.

Kysten henger litt etter

Langs kysten tar det nok litt lenger tid før finværet kommer, men også der blir det bra ifølge meteorologikonsulenten.

– Det er sånn at de nordligste kystområdene i Finnmark, sånn som Berlevåg, Mehamn og Kjøllefjord, ligger litt nært det lavtrykket i Barentshavet som har gitt oss grått vær de siste dagene. Dette gjør at det tar nok litt lenger tid før finværet når helt ut dit, men også i de områdene vil det komme godt med varmegrader og fint vær til helgen, beroliger Robertsen.

Fortsetter ut i neste uke

I følge Yr.no kommer finværet til å holde seg langt ut i neste uke. Det lover godt for kalde finnmarkinger.

– Det ser veldig bra ut for hele fylket helt frem til og med onsdag. Da kommer det kaldere luft over vest-Finnmark, mens i øst kan dem kose seg med finvær helt til Torsdag. Fredag derimot er det mye nedbør over hele fylket, men dette er langt frem i tid og mye kan skje før det, fastslår han.

Dermed er det bare for solhungrige Finnmarkinger å vite sin besøkelsestid og nyte solen den neste uken.