Finnmark Ap sier nei til ny folkeavstemning - får støtte fra Troms

INGEN STØTTE: Finnmark Ap vil ikke støtte ny folkeavstemning. Det gjør leder Kristina Hansen helt kart.

INGEN STØTTE: Finnmark Ap vil ikke støtte ny folkeavstemning. Det gjør leder Kristina Hansen helt kart. Foto:

Et enstemmig styre i Finnmark Arbeiderparti sier nei til ny folkeavstemning.

DEL

(iFinnmark) – Vi mener at valgresultatet i både Finnmark og Troms viser at det ikke er behov for noen ny folkeavstemning om tvangssammenslåingen. Partiene som har programfestet reversering, har stort flertall. Det viser folkemeningen godt nok. Dessuten har vi hatt folkeavstemning i Finnmark med klart resultat, sier leder Kristina Hansen i Finnmark Ap.

Styret i fylkespartiet hadde saken på kartet på søndagens møte. Og det var ingen i styret som støttet forslaget om ny folkeavstemning hvis det blir et rødgrønt flertall i stortingsvalget i 2021.

LES OGSÅ: Ivar vinner folkets gunst – nå vil han arrangere folkeavstemning i Troms og Finnmark

Sps toppkandidat ved fylkestingsvalget, Ivar B. Prestbakmo, høstet storm da han valgnatt uttalte følgende til Nordlys på spørsmål om det bør bli ny folkeavstemning:

«Det kan hende det er klokt med en folkeavstemning i Troms og Finnmark. Da kan en iallfall ikke bli beskyldt for å hevde andre meninger enn folkemeningen.» Prestbakmo la til at han vil jobbe for ny folkeavstemning.

Spesielt innen organisasjonen For Finnmark ble dette tatt ille opp. Der mente man at det holdt med den folkeavstemningen som hadde vært i Finnmark. Det samme har Kirsti Bergstø (SV) sagt. Og nå har altså styret i Finnmark Ap fulgt opp.

Sp og Ap frir til folket med ny folkeavstemning: – Uaktuelt og unødvendig, mener Kirsti

Aps førstekandidat, Bjørn Inge Mo, avviste ikke ny folkeavstemning da han fikk spørsmål fra Nordlys valgnatta. Men han gjorde det klart at han ikke ville ta initiativ til dette.

Nå sier Mo at han personlig ikke har problemer med å støtte vedtaket i Ap-styret i Finnmark.

– Jeg er opptatt av å følge det som nå kommer fra Finnmark. Sammenslåingen er noe som er tredd ned over hodene våre. Vi er helt klare på at vi vil ha reversering, og jeg mener at vi ganske raskt etter konstitueringen bør komme med et vedtak om dette i fylkestinget, sier Mo.

Med bakgrunn i diverse påstander som er kommet gjennom For Finnmark, føler han grunn til å presisere at han aldri har støttet én eneste tvangssammenslåing.


Artikkeltags