Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologene har sendt ut farevarsel: – Kan komme opp mot 20 centimeter med snø

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå blir det vanskelige kjøreforhold i Finnmark.

(iFinnmark)

«Lokalt vanskelige kjøreforhold pga. nordlig kuling, snøbyger og snøfokk, først i øst» heter det i farevarselet på yr.no, som forøvrig er merket gult. Varselet gjelder kyst- og fjordstrøkene i Finnmark, og det er ventet inn en kraftig værendring fra natt til fredag klokken 2.

– Det starter allerede i dag med sluddbyger, så blir det litt mer kraftige byger utover ettermiddagen fredag og da tar det seg opp. Lufta blir kaldere og det gir mer snø, sier vakthavende meteorolog Ragnhild Nordhagen ved Meteorologisk institutt.

– Hvor mye snø er det snakk om?

– Det ser ut som det kan komme rundt 10 til 20 centimeter med snø, særlig da helt i ytre strøk, der det er forventet mest nedbør.

Det er et lavtrykk som nå er på vei nord for Finnmark. Et nordlig vindfelt drar med seg kaldere luft og danner snøbyger, forklarer meteorologen. Søndag beveger lavtrykket seg bort igjen, og bygene vil gradvis forsvinne.

– Vil denne snøen legge seg?

– Slik som det ser ut nå i prognosene, så vil det være mildere helt i ytre strøk ut mot havet, men stort sett vil temperaturene holde seg på minussiden i Finnmark fra starten av uka av. Så de fleste steder i fylket vil nok snøen bli liggende, sier Nordhagen.

 

Kommentarer til denne saken