Widerøe med nytt samarbeid: – Stor betydning for nordmenn som bor og pendler ifra distriktene

Ny avtale mellom Air France og Widerøe skal sikre bedre rutetilbud mellom distriktene i Norge og resten av verden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ny avtale mellom Air France og Widerøe skal sikre bedre rutetilbud mellom distriktene i Norge og resten av verden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ny avtale skal sikre bedre rutetilbud mellom distriktene i Norge og resten av verden.

DEL

(iFinnmark) Air Frances partner KLM inngikk tidligere i år et samarbeid med Widerøe. Torsdag blir det bekreftet at også Air France signerer en såkalt «code share agreement»med Widerøe.

Avtalen innebærer at passasjerer kan fly med begge flyselskapene på samme booking:

- Vårt samarbeid med Widerøe vil være av stor betydning for nordmenn som bor og pendler ifra distriktene. Direkte tilknytning til et internasjonalt nettverk av destinasjoner på en og samme billett vil gi større frihet på reisen, sier salgsdirektør Halvor Gløersen i Air France KLM Norge.

Det nye samarbeidet vil gi reisende en ny tilgang til Air France sitt internasjonale nettverk av flyruter. 

Avtalen trådte i kraft 2.juli.

Air France har lagt til en AF-kode på Widerøes innenriksruter, som gjør at deres passasjerer som skal bytte fly i Oslo og Bergen kan fortsette deres reise med samme billett og check in fra en rekke mindre flyplasser rundt i Norge.

– Vi er glad for at våre kunder får flere reisealternativer å velge mellom. Air France og KLMs store nettverk gir tilgang til flere destinasjoner for Widerøes kunder og bedre tilgang til hele Norge for utenlandske turister, sier Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe.

Artikkeltags