Slik blir palmehelgen: – Nyt solen mens du har den

NYT SOLEN NÅ: Mandag er det fint vær de fleste steder i Finnmark. I palmehelgen, derimot, vil det både snø og regne.

NYT SOLEN NÅ: Mandag er det fint vær de fleste steder i Finnmark. I palmehelgen, derimot, vil det både snø og regne. Foto:

Til helgen starter påskeferien for mange, noe som betyr scooterkjøring, skiturer og pølser på grillen. Men, vil været holde?

DEL

(iFinnmark) – Det kommer nok nedbør over hele fylket, fra og med torsdag til og med palmesøndag, sier meteorologikonsulent Rune Skoglund, hos Værvarslinga i Nord-Norge.

Nedbøren gjelder hele Finnmark, men det er ikke snakk om store mengder, forteller Skoglund.

– Det kommer nok til å begynne som snø, også på kysten, mens på fredag eller i hvert fall på lørdag, går det over til regn. På vidda vil det nok komme som sludd, i hvert fall mot slutten av helgen.

Varmere

Temperaturene vil ligge på noen minusgrader på Finnmarksvidda og oppunder null grader langs kysten.

– Så stiger temperaturen gradvis utover. Når man kommer til søndag så kan det bli plussgrader. Søndag ser ikke så aller verst ut, men det blir ikke veldig mye sol, så man bør nyte den mens man har den nå, sier Skoglund.

Neste uke begynner rimelig bra, ifølge meteorologen.

– Mandag og tirsdag vil det ikke komme mye nedbør, men lenger ut i uka så kommer det nok noe nedbør igjen i form av regn. Skjærtorsdag og utover er litt vel langt fram i tid, så det vil jeg ikke si noe om ennå.

Mandag skriver Meteorologisk institutt følgende om palmehelgen på Twitter: «Det blir mest sol i Øst-Finnmark og på vidda. Kysten av Troms og Vest-Finnmark får flest skyer og noen regnbyger».

Artikkeltags