Gå til sidens hovedinnhold

Dette lover ikke godt for helga

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det blir en fuktig og kjølig helg, med andre ord.

(iFinnmark)

Et lavtrykk er på vei nordover, og fredag ettermiddag treffer regn og vind den sørlige delen av Finnmarksvidda og Øst-Finnmark, opplyser vakthavende statsmeteorolog, Ola Mellem.

– Lørdag går det videre nordover og det vil komme en god del nedbør på Finnmarksvidda og i Vest-Finnmark. Der kan det komme opp mot 20 til 30 millimeter på ett døgn, sier Mellem og forteller at med lavtrykket er det også ventet en vindøkning fra nord og fallende temperatur.

Altså er det ventet en god del regn, men ikke i nærheten av det vidda Kautokeino opplevde torsdag. Da falt det 37,2 millimeter nedbør ved Šihččajávri på 12 timer, og 26,6 millimeter i Kautokeino.

Så tilbake til nå lørdag:

– I vest og på vidda vil temperaturen nok ligge på mellom 6 og 9 grader, mens i øst blir det litt bedre og de kan forvente mellom 10 og 13 grader på lørdag. Men det blir fortsatt nedbør der også, sier meteorologen.

– Det blir en fuktig og kjølig helg, med andre ord.

 

Nedbøren vil fortsette å komme utover helga – dog i forminsket mengde, men i løpet av mandagen har lavtrykket passert og temperaturene vil stige igjen.

– Det blir ikke over 20 grader, men kanskje 15. Det blir i alle fall mye bedre vær i Finnmark fra mandag av, avslutter meteorologen.

 

Kommentarer til denne saken