Det er forskjell på nord og sør i Finnmark. Se hvordan været er og vil bli de neste dagene

VADSØ: Vadsø hadde ni varmegrader og sol på gradestokken mandag. Selv om vinden blåste godt, har sola holdt varmen oppe.

VADSØ: Vadsø hadde ni varmegrader og sol på gradestokken mandag. Selv om vinden blåste godt, har sola holdt varmen oppe. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ski- og scooterføret har begynt å snu de fleste steder i Finnmark, og snøen er i ferd med å forsvinne. Meteorologen kan fortelle at det ventes regn og ikke snø framover.

DEL

(iFinnmark) – Vi får inn mye regn mandag kveld, og det blir mest nedbør i den nordlige delen av fylket. Minst regn blir det på vidda. Det er vel egentlig ytre strøk av vest, i kyst og fjord-strøkene som kommer til å merke nedbøren best, forteller vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Trond Lien.

Flere steder kan også vente en del vind.

– Det er en vestlig liten til stiv kuling, på de mest utsatte stedene. Lavtrykket passerer veldig nært kysten, sier Lien.

Varierende vær

Han forteller også at det for tiden er veldig varierende vær i Finnmark, hvor sørlige strøk er litt heldigere.

– Mandag så er det bra vær mange steder i Finnmark. Sola skinner flere steder, men det er vel indre strøk som har det beste været. De sørlige strøkene har en del sol i formiddag, spesielt på vidda. Men det skyer litt til nå. I for eksempel Hammerfest, har de nok sett lite til solen i dag. Ytterst og lengst nord på kysten blåser det og de har hatt noen regnbyger, sier Lien.

Saken fortsetter etter bilde.

HAMMERFEST: I Hammerfest har det mandag vært overskyet og surt vær. Gradene nådde ikke lengre opp en til fem varmegrader på gradestokken denne dagen.

HAMMERFEST: I Hammerfest har det mandag vært overskyet og surt vær. Gradene nådde ikke lengre opp en til fem varmegrader på gradestokken denne dagen. Foto:

Meteorologen melder at det er Passvik som har hatt det varmeste været denne mandagen.

– De har hatt opp mot ti-elleve varmegrader i dag. Kaldest har det vært ved Furuholmen fyr som ligger i vinden ved havet. Hammerfest hadde også samme temperaturer som på Furuholmen, som har ligget mellom fire og fem varmegrader. Det er altså kjøligst nord ved kysten, forteller Lien.

Samtidig forteller han at nå er det ikke lenger mye snø i vente.

Kan bli rasfare

– Det kommer en del vann nå i Vest-Finnmark tirsdag, men ikke så veldig store nedbørsmengder. Så vær litt obs på at det kan bli mye vann. NVE har ute et varsel om skred. For eksempel jordskred og sørpeskred som gjelder for hele Finnmark. De har ikke sagt noe om spesifikke steder. Det er mye vann og snøsmelting, så når det kommer vann i form av nedbør i tillegg, og bakken er mettet med vann, kan det bli mye, forteller Lien.

Artikkeltags