Nå kommer sommervarmen til Finnmark: – Bra vær over hele fjøla

VARMEN KOMMER: Enkelte steder i Finnmark vil få opp mot 30 varmegrader de kommende dagene. Skjermdump: Yr.no

VARMEN KOMMER: Enkelte steder i Finnmark vil få opp mot 30 varmegrader de kommende dagene. Skjermdump: Yr.no

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag og onsdag er det meldt strålende sol over hele fylket. Enkelte steder vil gradestokken pushe 30.

DEL

(iFinnmark) – Vi forventer at temperaturene vil stige utover dagen i dag, og så blir det bare varmere og varmere, og det holder seg til torsdag, sier vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Eirin Arnesen, til iFinnmark mandag.

Finnmarkingene kan altså begynne å finne fram solkrem og badetøy, for de neste dagene kan det bli svært gode temperaturer.

– Jeg vil kalle det bra vær over hele fjøla, i hvert fall på onsdag, sier Arnesen.

Høytrykk over Kola

Varmluft fra sør og et høytrykk over Kola bringer gode temperaturer i de tre nordligste fylkene denne uka. I Finnmark vil dette gi utslag tirsdag, onsdag og torsdag.

– Onsdag kan det komme opp på 20-tallet også på kysten, mens det i indre strøk, på vidda og delvis i Øst-Finnmark blir det aller varmest, sier Arnesen.

Tirsdag og onsdag melder Yr.no om opp til 31 grader i Kautokeino og 29 grader i Karasjok.

– Langs kysten kan det bli et skydekke tirsdag, som gjør at det ikke blir like varmt. Likevel vil den største temperaturøkningen være her. Skyene har en tendens til å være lavtliggende, så man kan ta seg en tur opp i høyden om man vil se sola, men på onsdag ser det ut som om skyene blir holdt unna også på kysten, sier Arnesen.

– Er vi heldige og unngår tåkeskyene, så kan det komme opp i 18, 19 grader også i morgen, sier hun.

– De tre neste dagene som gjelder

Mandag er det meldt om litt regn, kan hende med torden i Finnmark. Senere blir det pent vær, før sommervarmen altså kommer nordover.

Til helga går temperaturen igjen tilbake til det normale.

– Det er de tre neste dagene som gjelder. Etter det blir det mer ustabilt igjen med yr, tåke og vind. Så nå må vi nyte de neste dagene, sier Arnesen.

Artikkeltags