Innstilte fly inn og ut av fylket

Både Widerøe og SAS har innstilte fly inn og ut av fylket mandag.

DEL

(iFinnmark) Widerøes rute WF971 fra Kirkenes om Vadsø, Alta og Sørkjosen til Tromsø ble mandag morgen innstilt.

Ifølge Lina Lindegaard Carlsen, informasjonskonsulent i Widerøe skyldes kanselleringen mangel på mannskap. Passasjerene fikk informasjon om kanselleringen allerede søndag kveld.

– De ble booket om til seinere avganger mandag, sier Lindegaard Carlsen.

Blant rutene Widerøes passasjerer ble booket om til, var SAS sin rute SK4409 fra Alta klokka 07:15. Også det flyet har blitt innstilt. SAS har mandag foreløpig ikke svart på iFinnmarks henvendelse om denne ruten.

Klokken 11 skulle imidlertid Widerøes rute WF922 fra Tromsø lande i Alta. 25 minutter senere skulle det samme flyet, med rutenummer WF923, gå tilbake til Tromsø.

Også dette flyet ble innstilt. Denne gangen på grunn av tekniske problemer på flyet i Tromsø.

– De jobber med det nå. Det er dessverre ikke noe reservekapasitet, så passasjerene blir booket om til seinere avganger, sier Lindegaard Carlsen.

Med innstilte avganger fra både Widerøe og SAS er det ifølge informasjonskonsulenten i Widerøe kapasitetsutfordringer fra Alta mandag.

– Vi jobber på spreng for å få passasjerene videre. Vi beklager ulempene det fører med for passasjerene, sier Lindegaard Carlsen.

Fra Alta har Widerøe tre avganger til Tromsø mandag ettermiddag og kveld. Lindegaard Carlsen opplyser at de satser på normal drift på disse avgangene.


Artikkeltags