Gå til sidens hovedinnhold

Finnmarkingene kan vente seg mer vind og snø: – Blir dårligere sikt på veiene

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag startet med mye vind og snø for Finnmark, med flere kolonnekjørte veier og vanskelige kjøreforhold flere steder i fylket. Meteorologen kan ikke love bedring i løpet av dagen, men allerede tirsdag vil det roe seg noe ned.

(iFinnmark)

– Vinden vil dreie seg i nordlig redning etter hvert, og kommer til å bygge seg opp til stiv kuling, spesielt i Vest-Finnmark. Sammen med snøbygene fører det nok til at det blir en del dårligere sikt på veiene mandag, sier Rune Skoglund ved Meteorologisk institutt.

Han kan fortelle at vinden og snøen vil herje i Finnmark utover dagen. Det er nok lurt å være ekstra oppmerksom dersom du velger å sette deg bak rattet i dag, kjøreforholdene blir nemlig ikke de beste.

Lite sikt

– Det blir en del snø jevnt utover dagen i dag, både i øst og i vest. I vestfylket blir det som sagt en del vind. I øst begynner dagen med en liten bris, men det tar seg opp til en kuling utover dagen. Det blir også en del snø her, så det blir nok gjennomgangsmelodien for dagen, sier Skoglund.

På vidda blir det litt lettere både med tanke på snø og vind. Temperaturmessig er det mildt over hele fylket, kan Skoglund fortelle.

– Temperaturmessig er det rundt 3–4 minusgrader over hele fylket, mens det på kysten blir liggende rundt 0. Det er noe av grunnen til at kjøreforholdene gjerne er vanskeligere enn vanlig, sier Skoglund.

Blir lettere tirsdag

Han har derimot en god nyhet til finnmarkingene, allerede tirsdag skal forholdene nemlig bli lettere.

– Tirsdagen blir mye lik, med liten kuling og enkelte snøbyger, men det blir mindre snø enn mandag, og fordi at temperaturen kommer til å synke, blir nok kjøreforholdene også bedre, vil jeg tro, sier Skoglund til iFinnmark.

Temperaturene over fylket vil falle ned til 8–10 minusgrader tirsdag.

Stengte veier

Følgende veier er stengt mandag formiddag:

Ev 69 Skarsvåg – Nordkapp er kolonnekjørt

Ev 75 Kiberg nord – Vadsø er stengt grunnet brøyting. Veitrafikksentralen regner med at veien åpnes mandag formiddag.

Fv 886 Vintervollen – Grense-Jakobselv er vinterstengt

Fv 888 Bekkarfjord – Hopseidet er kolonnekjørt grunnet uvær

Fv 889 Snefjord – Havøysund er kolonnekjørt grunnet uvær

Fv 8100 Hamningbergvegen er vinterstengt

Fv 98 Ifjordfjellet er kolonnekjørt grunnet uvær

Fv 8074 Hopseidet – Skjånes er kolonnekjørt grunnet uvær

Kommentarer til denne saken