Lars-Magnus (36) er vår nye journalist: - Det blir mye på en gang, men det blir jævlig bra

NYANSATT: Lars-Magnus Hildal Røttingen har akkurat startet i jobben som journalist i Finnmarksposten.

NYANSATT: Lars-Magnus Hildal Røttingen har akkurat startet i jobben som journalist i Finnmarksposten. Foto:

Lars-Magnus Hildal Røttingen er Finnmarkspostens nye journalist.

DEL

– Jeg så hele Norge som potensielt arbeidssted da jeg ikke følte behovet for å bli værende i Bergen eller ta turen til Oslo, som mange av mine venner gjør, og ønsket egentlig å flytte til et mindre sted. Da jeg så tittelen på stillingsannonsen «Nå kan du får drømmejobben i Honningsvåg» lo jeg og satte i gang med å prøve å komme meg opp dit.

Det forteller osingen som har kjørt over 220 mil og parkert i Honningsvåg.

– Jeg begynte mentalt å bo i Honningsvåg da jeg fikk jobben og gledet meg til å bli bedre kjent med Finnmark og denne flotte byen. Så langt nord har jeg aldri vært før. Alt i alt så var det en god blanding av skummelt og spennende, og jeg håper den følelsen fortsetter etter hvert som jeg får slått meg ned her skikkelig.

Kommer fra lite sted

36-åringen har erfaring som kulturreporter fra Bergen Student-TV og det er kultur han brenner mest for.

– Jeg er også glad i de gode historiene og folk som driver med noe som er utenom det vanlige. Det er det sikkert nok av her oppe!, sier han entusiastisk.

Han kommer fra et lite sted som heter Søre Øyane i Os kommune.

– Det kan minne en del om Honningsvåg da det er mange som har sjøen som levebrød, alt fra fiskere til kapteiner på skip, så fjordene på Vestlandet er nok i blodet mitt. Men jeg er og glad å være langt oppe på fjellet. Følelsen av å komme bort fra alt maset hverdagen byr på er sykt digg. Ellers liker jeg å lese bøker og se film og prøver å være sosial, men elsker å være med meg selv.

Finnmark for life?

Nå er Hildal Røttingen aller mest opptatt av å bli godt kjent med byen og alle de flotte folkene her.

– Det blir en bratt læringskurve og jeg unnskylder på forhånd til de menneskene her som jeg ikke kommer til å huske navnet på andre og kanskje sjette gang jeg møter de. Det blir mye på en gang, men det blir jævlig bra.

Han gleder seg til å bli kjent med folkene og naturen, samtidig som han er opptatt av å gjøre en skikkelig jobb.

– Jeg har allerede merket at jeg har mye å leve opptil ettersom Stine drar tilbake til Rogaland og blir erstattet med en fra Hordaland. Det er jo ingen tvil om hvilket fylke som er best, sier han, men undertegnede vet ikke hva han mener med det.

Nå ser han frem til en travel tid fremover.

– Inntrykkene kommer nok i bøtter og spann. Jeg har allerede blitt satt ut av hvor vilt, vakkert og øde det er i Finnmark og gleder meg sykt til å utforske så mye som mulig. Kanskje det blir Finnmark for life?

Artikkeltags