Fiskebåt med 12 personer om bord var i ferd med å gå ned: Her har Sea King landet på flyplassen

REDDET: Sea King har fraktet personene til Honningsvåg. Her er de ankommet lufthavnen.

REDDET: Sea King har fraktet personene til Honningsvåg. Her er de ankommet lufthavnen. Foto:

DEL

(iFinnmark) Sea King rykket ut etter at Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge fikk et Mayday fra en fiskebåt som var i ferd med å gå ned nordøst av Honningsvåg klokka 11 lørdag formiddag.

Alle involverte gikk i redningsflåter. Da Sea King kom til stedet, observerte de to flåter i vannet. Sea King gikk i gang med å heise folk opp fra flåtene.

Flere fartøy og et Bristow helikopter fra Hammerfest rykket også ut mot området, blant annet RS Odin som melder om nordvestlig liten kuling.

– Vi er 30 minutter unna, men vet av Sea King-en allerede er på stedet og i ferd med å plukke opp folk fra redningsflåter, sa skipper Svein Tore Mareliussen i 12-tiden.

Har slagside

Seniorpressemediearbeider i HRS Geir Mortensen opplyser at det var 12 personer om bord, og ikke 13 personer som det først ble meldt.

– Båten flyter fortsatt, men har en kraftig slagside. Det er 12 personer som er om bord. En person hadde gått av i Honningsvåg, sier han.

Om noen personer er skadet, er ukjent for HRS.

Klokken 12:25 melder HRS at Sea King har heist alle om bord.

– Disse flys nå til Honningsvåg hvor det kommunale mottaksapparatet står klart for å ta imot, skriver HRS.

– I god behold

HRS bekrefter videre at det er fiskebåten «Fay» fra Averøy som har slagside. Båten gikk ut fra Skarsvåg på Magerøya, ifølge Marinetraffic.com. Det cirka 20 meter lange fartøyet som er en kombinert line- og garnbåt, ble bygget i 2018.

Like før klokken 13 var Sea King landet på lufthavnen i Honningsvåg. Hovedredningssentralen har fått melding om at alle de involverte er i god behold.

En buss sto innenfor gjerdet som alle trolig blir fraktet med videre.

En del vind

Meteorolog Jon Austerheim hos Vervarslinga for Nord-Norge opplyser at det er god sikt i området hvor redningsaksjonen pågår, men at det er en del vind.

– Den siste målingen på Honningsvåg flyplass var på 28 knops vind, eller 14 sekundmeter. Det tilsvarer stiv kuling. Vindretningen er fra sørvest, og prognosene viser at det er nokså like vindforhold ute i havet, forteller han til Nordlys.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken