Gå til sidens hovedinnhold

Flere humanistiske konfirmanter i Finnmark: - Dette er gøy!

1. oktober var påmeldingsfrist for Humanistisk konfirmasjon. Nå kan Human-Etisk Forbund i Finnmark juble.

97 ungdommer har meldt seg på humanistisk konfirmasjon i Finnmark for 2022. Det er 15 flere enn på samme tid i fjor og en økning på 12 %.

Det skriver Human-Etisk Forbund i Finnmark i en pressemelding.

Leder i Human-Etisk Forbund Finnmark, Øystein Røsland, forteller at de er glade for responsen.

- Det har vært et stort trykk i påmelding allerede fra vi åpnet i juni. Stadig flere velger Humanistisk konfirmasjon. Det er skikkelig gøy!

Tilbake til normalen

Pandemi har preget konfirmasjonstilbudet til Human-Etisk Forbund de to siste årene, men nå håper Røsland at pandemien er et tilbakelagt kapittel.

- Det er klart pandemien har påvirket oss. En del av konfirmasjonsundervisningen har måttet foregå digitalt og det har vært begrenset kapasitet for gjester på seremoniene. Konfirmanter, foresatte og frivillige har vært veldig forståelsesfulle og bidratt til at det tross begrensninger har blitt gode kurs og fine seremonier. Men nå gleder vi oss utrolig mye til å kunne ha kursene og seremoniene slik de skal være forteller de i pressemeldingen.

Over hele Finnmark

Human-Etisk Forbund tilbyr konfirmasjon over hele fylket, og Røsland understreker at dette er viktig for dem.

- Bosted skal ikke være en hindring for å velge Humanistisk konfirmasjon. Om det er én konfirmant, så tilbyr vi kurs og setter opp seremoni. Det er et viktig prinsipp for oss.

En lang tradisjon

Den første humanistiske konfirmasjonen i Norge ble holdt i 1951. Røsland mener det er et viktig tilbud for ungdom.

- Før 1951 eksisterte det ikke noe alternativ til konfirmasjon i kirken. Heldigvis har ungdom i dag valgfrihet og kan selv velge hva de ønsker. Den valgfriheten er viktig.

Røsland mener at en grunn til at mange velger humanistisk konfirmasjon er at de opplever at tilbudet har høy kvalitet og et godt omdømme.

- Jeg tror at grunnen til at flere velger Humanistisk konfirmasjon er fordi konfirmanter og deres familier er fornøyde med det vi tilbyr, og det gjør at folk snakker varmt om tilbudet vårt. Dette er et av de første verdivalgene ungdom gjør, så derfor synes vi det er ekstra stas at mange av dem velger vårt tilbud sier han i pressemeldingen.