Gå til sidens hovedinnhold

Følger situasjonen:- Gjør små endringer hele tiden

Ronny Holm, sektorleder, Helse, Rehabilitering og Omsorg i Nordkapp kommune forteller at de følger koronasituasjonen i Nordkapp og gjør stadig små endringer.

- Nordkapp kommune følger situasjonen og gjør stadig små endringer. Forrige ukes testkriterier er nok det største tiltaket i løpet av sommeren og det ar vært spenning knyttet til omfanget av hurtigrute tilfellene, forteller Ronny Holm.

- Den hurtigruten som hadde smittetilfeller hadde heldigvis ikke anløp her. Vi har vurdert alle anløp men har ikke funnet det nødvendig å gjøre store grep rundt dette.

Vært en rolig sommer

- Sommeravviklingen har gått ganske greit og det har vært forholdsvis rolig selv om besøket har tatt seg betraktelig opp i juli. Det er ikke i nærheten av tidligere år, men de har vært litt trafikk. Vi har ingen registrerte smittetilfeller i dag og vi tester jevnt og trutt de som har behov for det, forteller Holm.

- Akkurat nå er det skoleåpningen og noen festivitas som opptar oss. Vi har en smak av Nordkappfestivalen og konfirmasjoner som skal avvikles i nærmeste fremtid. Vi merker ikke mye til hjemmefester og jeg har ikke fått noen klager på dette. Folk er flinke, men vi må minne på at vi er ikke ferdig med dette ennå på en stund.

Ingen store folkemengder

- Jeg har ikke registrert store sammenstimlinger og bedriftene er flinke til å holde sprit-dispenserne fulle. Andre tiltak som er innført gjelder ikke oss da disse er gjeldende for egne regioner og plasser med oppblomstring av COVID19 smittetilfeller. Vi trenger foreløpig ikke gå med munnbind på offentlig transport her i Nordkapp kommune for eksempel. Veilederen fra FHI.no oppdateres stadig og der kan man finne siste nytt informerer sektorleder, Helse, Rehabilitering og Omsorg i Nordkapp kommune.