Gå til sidens hovedinnhold

Fylkesmannen setter ned foten: Får ikke stenge skolene

Det blir ikke hjemmeskole for VGS-elevene i Finnmark likevel.

(iFinnmark)

– Vi gjorde beslutningen for slik å bidra til å redusere smittespredningen i Troms og Finnmark, og har ingen prestisje i tiltaket. Derfor avslutter vi tiltaket umiddelbart. Det betyr at alle elever som ikke er i karantene skal møte på skolen som vanlig fra mandag 9.november, sier divisjonsdirektør for kompetanse og næring i Troms og Finnmark fylkeskommune, Børre Krudtå i en pressemelding lørdag.

Fredag annonserte Troms og Finnmark fylkeskommune at de, i likhet med Viken, ville innføre digital hjemmeundervisning ved alle videregående skoler i fylket i minst to uker.

Ordførerene i Finnmark reagerte på beskjeden, og Direktør Hege Nilssen i Utdanningsdirektoratet varslet at de klaget inn vedtaket til Fylkesmannen.

– Det er rett og slett ikke anledning til å bruke stenging av skoler som generelt forebyggende tiltak, uttalte Nilssen til NTB.

Les også

Fylkeskommunen vil sende elevene på hjemmeskole. Ordførerne er kritisk: – Ville dette skjedd om Finnmark var et eget fylke?

Lørdag melder NRK at Fylkesmannen setter foten ned og reverserer vedtaket til fylkeskommunen.

– Vi har kommet frem til at det juridiske grunnlaget for en sånn beslutning ikke er helt på plass slik det skal være i henhold til smittevernloven og i henhold til covid-19-forskriftene. Vi har anbefalt fylkeskommunen og skolene om å ha dialog med hjemmekommunene for de enkelte skoler for å vurdere tiltak fremover. Det er nok behov for å gjøre litt forskjellige tiltak avhengig av situasjonen i den enkelte skolen og kommunen, sier assisterende Fylkesmann i Troms og Finnmark, Bård Magne Pedersen til NRK.

Kommentarer til denne saken