Gå til sidens hovedinnhold

Glade sommeraktiviteter for barn og unge i 2021

Gjensidigestiftelsen gjentar suksessen fra i fjor, og inviterer nå små og store organisasjoner i hele Norge til å søke om midler til å gjennomføre sommeraktiviteter for barn og ungdom.

Pressemelding

Stiftelsen ønsker at flest mulig kan ha noe å glede seg til i sommer. Alle som vil skape sommerjobber for ungdom i tilknytning til aktivitetene, oppfordres spesielt til å søke.

Arne Hammari fra Troms & Finnmark fylke er kundevalgt i Gjensidigestiftelsen. Nå oppfordrer han alle lag og organisasjoner i området om å søke om midler for å skape gode sommeropplevelser for barn og ungdom til sommeren 2021.

- 2020 var et spesielt år for alle, og mange barn og ungdom fikk en utfordrende vår og sommer med få fritidsmuligheter. Vi har fått svært mange positive tilbakemeldinger på sommerutlysningen i fjor, og gjentar derfor suksessen i år, sier Arne Hammari.

Frist 9. mars

Vi ber nå lag og foreninger om å kjenne sin besøkelsestid, og søke så snart de har anledning. Søknadsfristen er 9. mars, og alle søkere får svar tidlig i mai for at de skal rekke å planlegge tiltakene i god tid før ferien, forklarer Hammari.

Pengene fordeles på ulike tiltak. Utfordringen som nå sendes ut til frivillige lag og foreninger er å skape aktiviteter som gir gode sommeropplevelser, samt sommerjobber for ungdom der det blir ungdommens ansvar å planlegge og gjennomføre aktivitetene. – Det er mulig å søke om inntil 300 000 kroner per prosjekt, og vi håper mange har lyst til å søke, forklarer Arne Hammari.

- Informasjonen om hvordan man søker og hvilke kriterier som må oppfylles for å søke finnes på www.gjensidigestiftelsen.no avslutter Arne Hammari.

Om Gjensidigestiftelsen

Gjensidigestiftelsen jobber for å skape gode liv i et trygt samfunn gjennom å støtte ildsjeler og frivillige organisasjoner. Som største eier i Gjensidige med 62 prosent av aksjene, er vi med på å videreføre over 200 års forsikringshistorie i Norge.

Fra og med etableringen i oktober 2007 og frem til og med 2020 har Gjensidigestiftelsen tildelt rundt 2,7 milliarder kroner til omtrent 8400 ulike prosjekter for å fremme trygghet og helse.