Har du spørsmål om korona? Da kan du få svar hos Karoline

Barn og unge som har spørsmål om korona, kan ringe kommunepsykolog Karoline Gjertsen Larsen i Kjøllefjord.

Barn og unge som har spørsmål om korona, kan ringe kommunepsykolog Karoline Gjertsen Larsen i Kjøllefjord. Foto:

Lebesby og Gamvik kommune har opprettet en egen telefon hvor barn og unge, samt voksne med spørsmål om hvordan man skal snakke med barn og unge om koronaviruset, kan ringe for å få svar.

DEL

- Til nå har ikke pågangen vært der i det hele tatt. Dette kan det være flere årsaker til, forteller kommunepsykolog Karoline Gjertsen Larsen i Kjøllefjord.

- Jeg har vært i kontakt med andre småkommuner i nord, som forteller at de heller ikke har hatt den store pågangen fra de yngste innbyggerne med spørsmål rundt koronaviruset og situasjonen som er akkurat nå.

Sitter i "vinterkarantene"

Larsen tror dette skyldes at vi ikke har fått dette viruset hit, samt at veiene stort sett er stengt hele tiden, så vi er naturlig isolert i utgangspunktet.

- Det er trygt å være i den nordligste delen av landet vårt i disse dager, og vi opplever at de voksne har et rolig forhold til selve viruset og situasjonen rundt. Når de voksne er rolige, gir dette også ro til barna.

Viktig tilbud

Larsen mener at det er viktig at man har dette tilbudet, selv om det ikke er pågang på telefonen akkurat nå.

- Det er viktig å ha et sted man kan henvende seg når man har spørsmål.

For å få ut informasjonen om at denne korona-telefonen finnes, har man vært nødt til å være litt kreative.

- Det er ingen barn som er på skolen, så vi har valgt å ta kontakt med skolen i Kjøllefjord og i Mehamn. Der har lærerne formidlet opplysningene gjennom undervisningsprogrammet til skolene. Vi har også lagt ut informasjon på Facebook.

Har du spørsmål rundt koronasituasjonen og dette viruset? Da kan du ringe 468 37175 alle hverdager mellom 13 og 15.


Artikkeltags