Mads Flæthe Granaas,Markus løkke Granaas, Morten løkke Granaas, Dagfinn- Andreas Hillestad, Ole-Elmer Jensen, Mikael Josefsen er Honningsvågingene som står bak den splitter nye fotballklubben FK Hansjordsnesbukta.

Sammen med seg har de allerede fått over tretti spillere fra andre steder av selveste Finnmark.

- Her slipper ingen "utlendinger" til sier Mads Flæthe Granaas og sikter fleipende til tromsøværinger og "slikt".

Ville spille i "egen" klubb

De er en hel gjeng fra Honningsvåg som har flyttet til Tromsø. Alle har de spilt fotball før og de har spilt for forskjellige klubber i Tromsø. Ideen om å starte sin egen fotballklubb ble godt mottatt, og allerede nå er de over tretti på spillerlisten og over 20 som møter opp til de ukentlige treningene.

- Det er dyrt å starte fotballklubb, bare et draktsett koster flere tusen og vi er stort sett studenter som spiller sammen. En annen ting er at det er veldig dyrt å leie tid i hall for å få trent, og vi er veldig ute etter sponsorer til FK Hansjordsnesbukta, forteller han.

Å starte en fotballklubb koster rundt 85 tusen i rene penger.

- Vi starter i 6. divisjon men tar selvfølgelig sikte på opprykk.

De har også opprettet en Spleis http://spleis.no/99264 som de håper skal få inn noen kroner til deres nye fotballklubb.

Kun Finnmarkinger

- Vi har spillere på laget fra Porsanger, Tana, Kirkenes, Nordkapp og flere steder i Finnmark. Dette er autentiske Finnmarkinger og vi ser at det er stor utvandring til Tromsø. Dette er bra for oss, men ikke like bra for Finnmark, sier Granaas.

- Finnmarksfotballen sliter med å stille lag, mens her hadde vi over tretti på på spillelisten på kort tid.

- Vi har et ønske om å trene mer en en gang i uken, men hallene i Tromsø driver ikke med HT&IF priser, så dette er dyrt. Derfor trenger vi sponsorer og at folk støtter Spleisen vår.

Han kunne godt tenke seg å flytte hjem etter endt utdanning.

- Honningsvåg er en flott plass å bo, men man må jo ha jobb, så mye avhenger jo av nettopp det.