Her er forslaget til Ap-liste: Bente danket ut Kristina

Bente Haug vant frem i forslaget fra nominasjonskomiteen.

Bente Haug vant frem i forslaget fra nominasjonskomiteen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Slik er nominasjonskomiteens forslag til Ap-liste.

DEL

(iFinnmark) Som iFinnmark tidligere har omtalt, danker Bente Haug ut Kristina Hansen i forslaget til nominasjonskomiteen i Troms og Finnmark Ap. Haug fikk 4 stemmer og Kristina Hansen fikk 3.

– Det har vært dissens for Finnmark sin del, sier Alf E. Jakobsen, leder i nominasjonskomiteen.

De to andre dissensene er AUF i Finnmark og Troms sammen som har et sterkt ønske om å få flest mulig AUFere inn, legger han til.

LES OGSÅ:  Alf E. gikk på nederlag - Kristina Hansen forsøkes presset vekk og erstattet

Jakobsen forklarer at lista skal ut til kommunepartiene i Finnmark og Troms, AUF og LO, slik at de da skal komme med sine innspill til 20. februar.

– Så har vi en intensjon om å få endelig innstilling for nominasjonsmøtet og håper å være ferdig i månedsskiftet februar/mars. 28. februar kommer endelig liste etter innspillene, så er det den 23. og 24. mars selve nominasjonsmøtet i Alta, og da blir det endelig avgjort.

– Vi har satt Bjørn Inge Mo på topp, med at det ligger an til parlamentarisme. Det ligger i avtalen som ble forhandlet av partileder i Finnmark at det skal være styringsform, og det har vi tatt hensyn til. Det skal være fylkesordfører på heltid enten det blir den ene eller den andre. Så har vi fordelt med annen hver med mann og kvinne fra Troms og Finnmark. Det betyr at vi har både tatt hensyn til deltakerne fra Finnmark og Troms og kjønn. Vi mener vi har laget et godt listeforslag, så vil det nå komme innspill til forslaget, sier Jakobsen.

TAPTE VOTERING: Kristina Hansen har støtte fra tre i nominasjonskomiteen, mens Bente Haug har støtte fra fire.

TAPTE VOTERING: Kristina Hansen har støtte fra tre i nominasjonskomiteen, mens Bente Haug har støtte fra fire.

Han sier det har vært et godt og konstruktivt møte i nominasjonskomiteen i Tromsø.

– Hvor krevende er andreplassen?

– Det er en reell dissens, som nok vil bli et av spenningsmomentene på lista. Det er opp til nominasjonsmøtet å bestemme. Det er full anledning til å ta dissens, men det er jo krevende. Også andre plasser kan bli krevende. Det er nok slik at kommunepartiene vil få sine høyest mulig, sier Jakobsen.

– Har du inntrykk av at det var et takk for sist til Kristina Hansen fra flertallet i komiteen?

– Det kan nok ligge mange ting bak, det kan være noen synes det gikk for fort frem med avtalen med Troms, men jeg mener Kristina har lang politisk erfaring, hun er vår fylkespartileder og har tatt en del harde tak. Vi har stått i situasjonen om at hvis vi ikke 31. mars hadde liste, så hadde Finnmark Ap vært utspilt. Jeg tror Kristina har prøvd å gjøre det beste ut av situasjonen som forelå. Så skal jeg heller ikke legge skjul på at Bente Haug føles nok også som en dyktig politiker, det er to reelle kandidater, så får det bli opp til nominasjonsmøtet å bestemme.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken