13 trafikkskoler i Nord-Norge mistet godkjenningen i 2018

Etter en storkontroll av alle trafikkskoler i Nord-Norge var det 13 trafikksoler som mistet godkjenningen sin. Honningsvåg trafikkskole er ikke en av disse.

DEL

Statens vegvesens tilsyn med trafikkskoler i regionen resulterte i flere pålegg, advarsler og tilbakekallinger av godkjenninger viser rapporten fra Statens vegvesen.

Alle trafikkskoler i Norge skal være godkjent av Statens vegvesen.

De blir også fulgt opp med jevnlige tilsyn for å se at opplæringen som gis er i henhold til kravene. – Norge er verdens beste på trafikksikkerhet.

- Den grundige føreropplæringen vår antas å ha en stor del av æren for dette. Det er derfor viktig å sikre at alle som skal ta førerkort får den gode opplæringen de har krav på, sier seksjonsleder Ingunn Foslund i Statens vegvesen.

Undersøkte 85 trafikkskoler

I 2018 har Statens vegvesen vært på tilsyn hos 85 trafikkskoler i Nord-Norge, fra Brønnøysund i sør til Kirkenes i øst.

– På tilsyn sjekker vi at vilkårene for etablering og drift overholdes. I tillegg kontrollerer vi trafikklæreres arbeidsmåter både ved å være til stede i klasserom og i bil sammen med elever, forklarer Foslund. Om opplæringen ikke følger kravene, får de i første omgang pålegg om å rette seg disse kravene. Om ikke de følger opp dette, kan det føre til en advarsel. I ytterste konsekvens kan godkjenning tilbakekalles.

Resultatet av fjorårets tilsyn er ni pålegg, åtte advarsler og tretten tilbakekallinger.

– Det er alvorlig at noen ikke har alt på stell. Samtidig må vi konkludere med at de aller fleste heldigvis har ting i orden her i nord. Vi opplever trafikkopplæringsbransjen generelt som både profesjonelle og dyktige, sier Foslund. Kvalitet over pris Når du skal velge trafikkskole er det viktig å ikke bare se på pris, men sørge for at skolen du velger er godkjent

– Trafikkopplæringen du får via trafikkskolen danner et godt grunnlag for den sjåføren du senere skal bli. Vi oppmuntrer foreldre til å være en aktiv del av sine barns føreropplæring, - både ved å øvelseskjøre, men også ved å ha et godt samarbeid med trafikkskolen. Bli gjerne med på en kjøretime for å plukke opp noen tips, er Foslunds råd.

Artikkeltags