Gå til sidens hovedinnhold

Cruiseskip har slitt seg ved kaia i Honningsvåg

Artikkelen er over 3 år gammel

Sterk vind er årsak til ulykken.

Journalist i Finnmarksposten, Randi Iren Olsen, forteller at cruiseskipet for rundt 20 minutter siden, altså rundt klokka 20:15 tirsdag kveld, slet seg løs fra fortøyningen på kai på grunn av sterk vind.

– Deretter traff den Kai Vest og forårsaket store skader på både kaia og selve skipet. Akkurat nå står båten og bakker bare noen meter fra kaia. Den står foreløpig i ro. Samtidig er havnebåten ute i nærheten av cruiseskipet og håndterer situasjonen, forteller Olsen.

6000 passasjerer

Det er cruiseskipet Mein Schiff 3, som eies av Tui Cruises som er på besøk i Nordkapp. Skipet har kapasitet for over 6000 passasjerer, og flere av dem står nå igjen på kaia uten mulighet til å gå ombord igjen på skipet.

– Jeg vil anta at det er et hundretalls mennesker som står på havna og følger med på hva det er som skjer. Det er mye vind og regn, så de forsøker å gjemme seg under tak.

Kaia er stengt av

Olsen forteller at kaia har blitt stengt av.

– Havnevakten har stengt av kaia, og det er ukjent hva som nå kommer til å skje med båten og hvordan passasjerene kommer til å komme seg ombord igjen, forteller Olsen.