Ny deltakerrekord for Altaturneringen og turneringslederen ønsker HT&IF hjertelig velkommen i år også!

Ny hall: Finnmarkshallen i Alta står nå klar etter utbyggingen til å ønske 258 håndballag velkommen til Altaturneringen i helgen. Det gjør også turneringsleder Ann Charlott Næss.

Ny hall: Finnmarkshallen i Alta står nå klar etter utbyggingen til å ønske 258 håndballag velkommen til Altaturneringen i helgen. Det gjør også turneringsleder Ann Charlott Næss. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er i år meldt på 258 lag til årets Altaturnering i håndball. Dette er en økning på ni lag fra forrige gang og tar man et snitt på ti barn og unge per lag, så vil det si at det skal være rundt 2500 håndballspillere fra Finnmark, Troms, Kiruna og Trøndelag på plass i Alta denne helgen. Da er det enda godt at Finnmarkshallen er ferdig utbygget!

DEL

Ann Charlott Næss er turneringsleder for årets Altaturnering i håndball og hun er bitelitt stolt over at det i år er ny rekord i antall påmeldte lag.

- Det er en økning fra i fjor på ni lag og totalt har vi da 258 påmeldte lag fra flere forskjellige klubber. I år har vi også lag som kommer fra Hommelvik i Trøndelag og vi har spillere fra Hammerfest påmeldt.

Turneringsledelsen har jobbet med forberedelsene til denne turneringen siden i oktober i fjor og den siste tiden er det flere som har stått på både natt og dag for å bli ferdige til storinnrykket av håndballspillere, reiseledere, trenere og foreldrene som følger kampene.

- Det som gjenstår nå, noen timer før det braker løs, er å få på plass det siste i kafeene, legge håndballdekke oppå gressbanen samt noen småting. Så er vi klare sier Næss.

Passert 2500 barn og unge

I år er man passert 2500 barn fordelt på alle lagene, men overnatting er ikke et problem.

- Vi tar i bruk barneskoler og videregående skoler, så dette får vi til sier Næss.

Næss sier at det er veldig bra å se at mange lag kommer tilbake år etter år.

- Dette betyr nok at man setter pris på denne turneringen og vi får gode tilbakemeldinger fra de som deltar. Vi prøver uansett å forbedre oss hele tiden og i år skal vi ha kamper i den nye Finnmarkshallen og i hallene som ligger like ved, så det blir ingen busstransport for noen av håndballspillerne forteller hun.

Utvider spilletiden for de eldste

- Vi blir også å utvide spilletiden litt i forhold til finalene til de eldste lagene. En annen ting som er nytt av i år,er at vi har satset på allergivennlig mat. Dette tror vi har vært savnet sier Næss om det nye tilbudet av i år.

- Vi synes det er stor stas at HT&IF kommer tilbake år etter år, og ikke minst at det er så mange aktive spillere i klubben. Vi ønsker HT&IF hjertelig velkommen til årets Alta turnering avslutter Næss som er både spent og glad for å være med på dette.

Artikkeltags