Hurtigruten har nye planer for Honningsvåg og Nordkapp

Hurtigruten skal presentere en satsning i Nordkapp tirsdag ettermiddag.

Hurtigruten skal presentere en satsning i Nordkapp tirsdag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag skal Hurtigruten presentere sine planer for Honningsvåg og Nordkapp. Finnmarksposten sender dette direkte.

DEL

– I forbindelse med høringene som ble gjennomført i 2018 områderegulering av Nordkapphalvøya, signaliserte vi at vi i større grad ønsker å utvikle både Honningsvåg og Nordkapp som reisemål. Det er svært viktig for oss at dette bidrar til en bærekraftig destinasjonsutvikling, i samarbeid med lokale aktører – som skaper verdiskaping og sysselsetting lokalt.

Det skriver kommunikasjonssjef for Hurtigruten, Rune Thomas Ege, i en invitasjon til lokalmedia og lokalpolitikere.

Sammen med sin lokale samarbeidspartner, som foreløpig er hemmelig, har Hurtigruten invitert kommunestyret i Nordkapp, kommuneadministrasjonen og media til lunsj og en presentasjon av deres planer for en ny satsing i Nordkapp.

Finnmarksposten sender denne presentasjonen live. Den kan du se her. (krever innlogging)

Kan sikre vinteråpning

Hurtigruten skriver i invitasjonen at de trolig er den eneste aktøren som har et gjestegrunnlag som kan sikre vinteråpning og helårlig virksomhet på Nordkapp-platået.

En undersøkelse utført av Menon analyse i 2017 viser at det er 50 prosent høyere sysselsetting og 70 prosent høyere verdiskaping i reiselivet i Hurtigrutens nordnorske anløpskommuner, enn kommunene Hurtigruten ikke anløper.

– Menon mener at årsaken til dette er at Hurtigruten anløper kommunene daglig, og har bygd opp en helårlig reiselivsvirksomhet over tid på destinasjonene – i nært samarbeid med lokale krefter.

Artikkeltags