I fjor ble marsjen avlyst grunnet pandemien. I år satser romjulsmarsjens venner på godt vær og mange påmeldte.

– Vi vil oppfordre folk til å hive seg med å gå marsjen. Løypa blir den samme som vanlig. Vi starter fra rådhuset og ender opp på flyplassen i Normannset. Der vil det bli servering av varm sjokolade og noe å bite i. Man kan registrere seg på rådhuset mellom 11.30 og 12.00.

Før pandemien slo til var det en stigning i antall deltakere på romjulsmarsjen. Det er en trend Ulvatne håper fortsetter også i år.

– Det er jo mye triveligere å gå, jo flere vi er. Jeg vil spesielt anbefale alle som ikke har deltatt før, til å prøve seg for første gang i år. Det er en egen sinnsro over marsjen, som jeg unner alle å få kjenne på i romjulen. Og så er det sosialt å gå sammen med mange andre, og samtale om alt mulig rart, sier Ulvatne.

Ifølge metroelogene ser det det bra ut med tanke på været. I skrivende stund meldes det laber bris fra sør, og fire minusgrader. Perfekt marsjvær, skal vi tro Ulvatne.

– Det blir helt nydelig. Og skulle man bli litt småfrossen i løpet av turen, så er serveringen på flyplassen innendørs, så da får man fort varmen i seg igjen, smiler romjulsmarsjens venn Sigrunn Ulvatne.