Få dager senere har allerede mer enn 300 finnmarkinger sagt at de vil være med. I år vil Finnmark Friluftsråd invitere kvinner og menn rundt om i hele Finnmark ut på gåtur. Gåturer kan gjøres over alt. Enten langs veiene tett på der folk bor, i fjæra i skogen eller i fjellet.

Det skriver leder i Finnmark Friluftsråd i en pressemelding.

Ingenting er like enkelt. Ingenting er mer naturlig enn det å gå for den som er opptatt av god helse og gode dager. Og ingenting er enklere enn en gåtur. Høvelige sko og egnede klær tilpasset vær og vind er det eneste som trengs. Trivsel og livskvalitet er viktig for Finnmark Friluftsråd og kommunene i Finnmark. Perletur har vist at folk i Finnmark trives ute på tur. I fjor var det 6 530 deltakere som gjennomførte 136 077 perleturer. Samtidig som vi starter «Finnmark GÅR sammen», pågår VinterPerle i 12 av våre kommuner. Vår satsing med Perletur fortsetter naturligvis. «Finnmark GÅR sammen» er en aktivitet som kommer i tillegg.

Tell turer og timer. Vår nye aktivitet er enkel. Her er det ingen kode som vi kjenner fra Perletur. Vår nye satsing handler kun om å telle antall turer og antall timer med gjennomført utendørs aktivitet. Finn deg en kalender og lag deg din egen oversikt. I «Finnmark GÅR sammen» teller både gåturer, turer med spark, skiturer, trugeturer og sykkelturer. Ved utgangen av hver måned er det bare å sende inn oversikten via skjema på perletur.no.

Ta hverdagsaktivitetene tilbake. Noen ganger er det motivasjonen som svikter. Spesielt på dager der været frister mer til innekos enn en gåtur i kulda og blåsten. Da kan det være greit med noen «gulrøtter». Blant annet med et registreringsskjema. Etter hver måned trekkes det premier blant alle som deltar. At mange er med, kan også gjøre godt for motivasjonen. Da opplever vi kanskje at enda flere velger å bli med? Ingenting er bedre enn om vi med «Finnmark GÅR sammen» klarer å ta hverdagsaktivitetene tilbake. Hva med å gå til jobb og butikken? Går det an å la bilen stå og eller ta beina fatt? Heis og rulletrapp frister noen ganger mer enn trappa.

Føl at hjertet slår. Nettopp det å kjenne pulsen stige og merke hjertet slå gjør godt for helsa. Det å tørre å leke med farta på gåturene kan derfor være spennende. Vi må heller ikke glemme at god helse er mer enn bare den fysiske. Gåturer med frisk luft, fysisk aktivitet og naturopplevelser vet vi gjør godt også for vår mentale helse. Enkelt og greit, det er vel knapt som fungerer like bra som god medisin og riktig resept, som enn gåtur. Håper derfor finnmarkinger fra Hasvik til Pasvik fristes til å bli med på «Finnmark GÅR sammen». Les mer på perletur.no