Om lag 140 deltakere har meldt seg på, noe som er bortimot rekordpåmelding.

– Etter to år med heldigitale konferanser grunnet covid-pandemien, er det godt å endelig kunne gjennomføre en fysisk konferanse i Honningsvåg. Vi er fornøyde med at antallet påmeldte er på samme nivå som før pandemien, noe som sier oss at dette er en relevant arena for alle som har en interesse for aktiviteten på kysten, sier Jan Morten Hansen, avdelingsleder i Kystverket og vertskap for konferansen.

Streamer konferansen

Selv med så stor interesse tror arrangørene at det likevel kan være noen som ikke har anledning til å ta turen til Honningsvåg. Disse får nå anledningen til å få med seg konferansen digitalt.

– Vi har god erfaring med å streame konferansen. Vi har derfor bestemt oss for å gjøre det denne gangen også, slik at vi når ut til så mange som mulig, sier Hansen i en pressmelding.

Mandag 26. september deltar Bjørnar Skjæran på landsmøtet til Norsk Sjømannsforbund. Dagen etter åpner han Kystverket sin tradisjonsrike konferanse i Honningsvåg.

– Det er alltid en glede å møte hardtarbeidende norske sjøfolk. For regjeringa er det et viktig prinsipp at de ikke skal utkonkurreres på hjemmebane av folk med dårligere vilkår. Derfor sende vi et historisk lovforslag på høring i mai som skal sikre norske sjøfolk et mer rettferdig arbeidsliv. Denne regjeringen satser på havet, og jeg ser fram til å høre mer om hvordan vi kan bidra til å styrke våre maritime næringer, fiskerihavner og kystsamfunn, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran i en pressmelding fra Nærings- og fiskeridepartementet.