Gå til sidens hovedinnhold

Ingen nye smittede. Fortsatt uklart om konfirmasjonene går som planlagt

Ingen av det 30-talls personene som ble testet for korona i går kveld, har testet positivt. Men det er ennå uklart om det konfirmasjonene går som planlagt i dag.

- I går kveld ble det testet et 30-talls personer og ingen nye tilfeller ble avdekt. I løpet av lørdag formiddag vil det bli foretatt kontrolltesting av noen personer.

Det skriver ordfører Jan Olsen i en epost lørdag morgen.

- Når vi har resultatene av kontrolltestene og behovet for testing avtalt i «testtelefon», så har vi et grunnlag for eventuelle grep. Inntil videre har vi all grunn til å være lettet og glade for at hurtigtestene foretatt i går kveld ikke viste flere smittede, skriver ordføreren.

Til Finnmarksposten sier Jan Olsen at det jobbes på spreng med testing, men at det ikke mulig å si noe om når en avgjørelse om konfirmasjonene kan gå som planlagt eller ikke, kan ta.

- Så snart vi har resultatene, vil vi komme ut med informasjon, sier ordføreren.

Les også

Konfirmant i Honningsvåg smittet av korona

Det er opprettet et telefonnummer hvor testing kan avtales. Det vil kun være bemannet mellom 9-11 i dag. For testing, ring: 405 52 656 mellom klokken 09:00 – 11:00 lørdag 4. september

Sokneprest Onar Haugli sier at menigheten forholder seg til det som blir bestemt av kommuneledelsen og kan ikke si noe foreløpig om det blir konfirmasjoner i dag og i morgen.

- Men det er selvfølgelig en fortvilende situasjon for alle, sier soknepresten.