Vi følger FHI`s retningslinjer for besøk i sykehjem. Vi legger derfor til rette for besøk, men besøkene bør gjennomføres slik at risikoen for at besøkende fører med seg smitte inn i de kommunale helse- og omsorgsinstitusjonene er minst mulig. Dette er spesielt viktig der det bor personer i risikogrupper. Smittevernrådene er i overensstemmelse med de nasjonale anbefalingene, med mål om å hindre smitterisiko står det å lese på Nordkapp kommunes hjemmeside.

Alle besøkende skal sprite hender og bruke munnbind til og fra kantina eller beboerrom.

De fleste beboerne har faste tider på kantina. Det er ikke begrensning på antall, men det skal holdes en meter avstand. Avdeling har ansvar for å lufte og sprite overflater etter hvert besøk. Om pårørende ønsker å bytte eller ha flere faste dager tar de kontakt med leder.

Det er noen beboere som må få sitt besøk på rommet. Pårørende ringer til avdeling og varsler når de kommer. Da gjelder det maks to besøkende samtidig. Det skal luftes og overflater skal sprites etter besøk.

På Kjelvikstua skal man bruke inngang bak. Det skal ikke være gjennomgang via sykestua.

Vi tilrettelegger for pårørende som kommer tilreisende eller om det er snakk om hendelser som gjør at beboer må få hyppigere besøk. Så langt det går tas dette med leder. Noe vil likevel komme direkte til avdeling hvor ansvarsvakt gjør avtale.

Vil noen hente sine ut så ringer de og avtaler dette med avdeling.

  • Nordkappfjellet 93016271
  • Vågenstua 78476726
  • Kjelvikstua 40476746
  • Sykestua 78476765 eller 78476790


Takk for fleksibilitet og tålmodighet skriver Nordkapp kommune