Gå til sidens hovedinnhold

Kan få fullført videregående utdanning

Opplæringstilbud for permitterte og ledige som ikke har fullført og bestått videregående opplæring

Troms og Finnmark fylkeskommune tilbyr kurs for å kunne fullføre påbegynt videregående opplæring.

Fylket tilføres nå midler for å kunne gi tilbud til de som er permitterte eller arbeidsledige, og som ikke tidligere har fått fullført og bestått sin påbegynte videregående opplæring.

– Vi vil nå kartlegge hvilke behov målgruppen i Troms og Finnmark har, slik at vi kan planlegge aktuelle opplæringstilbud, sier fylkesråd for utdanning Bjarne Rohde.

Han sier at tilbudene for eksempel kan være skoletilbud på heltid eller deltid, nettundervisning, intensivundervisning eller eksamenskurs. Det er ingen aldersgrense for tilbudene, men dette gjelder altså for kandidater som allerede har gått i videregående opplæring, men som ikke fikk fullført med studie- eller yrkeskompetanse.

Ikke fullført videregående

Har du tidligere tatt videregående opplæring uten å fullføre med vitnemål eller fagbrev? Kanskje du strøk i et eller flere fag eller sluttet før skole- eller læretiden var over? Er du nå permittert eller arbeidsledig og ønsker å fullføre det du mangler for å oppnå studie- eller yrkeskompetanse? Troms og Finnmark fylkeskommune vil gjerne komme i kontakt med deg!

Rohde ber nå aktuelle kandidater ta kontakt. – Vi håper de dette kan være aktuelt for benytter kontaktskjemaet på fylkets hjemmesider slik at vi får tilbakemelding på hvilke behov som finnes. Så snart vi har fått en oversikt på dette, kan vi tilrettelegge og igangsette aktuelle opplæringstilbud.

Ta kontakt

Fylkesråden oppfordrer også de som kanskje ikke vet helt nøyaktig hva de mangler for å kunne fullføre og bestå, til å ta kontakt. – Fyll ut skjemaet så tar vi kontakt for å veilede deg videre.

Søkere vil bli kontaktet innen midten av september med nærmere informasjon og tilbakemelding på hvilke tilbud som igangsettes.

- Vi ønsker å starte opp så snart det lar seg gjøre til høsten, sier Rohde og legger til at tilbudene selvsagt vil være gratis.

Her kan du søke på ordningen og ta kontakt for spørsmål.