Gå til sidens hovedinnhold

Kjøretøytjenester blir utilgjengelige

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra fredag 13. mars kl. 13.00 til og med søndag 15. mars blir det nedetid for alle kjøretøytjenester hos Statens vegvesen.

I denne perioden blir det ikke mulig å:

• Kjøpe prøveskilt

• Levere salgsmelding

• Gjennomføre EU-kontroll

• Godkjenne kjøretøy ved trafikkstasjon

• Betale omregistrerings- og engangsavgift (Skatteetatens betalingsløsning)

• Registrere, omregistrere eller avregistrere kjøretøy

Dette vil berøre brukerne både på trafikkstasjon, vegvesen.no og brukere av bransjeløsninger (gjelder både ny- og bruktbilsalg) skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

Årsaken til nedetiden er at Statens vegvesen nå stenger det 40 år gamle motorvognregisteret.

- Vi beklager at vi er nødt til å stenge tilgangen til tjenestene disse dagene. Når vi stenger et system vi har brukt i 40 år er vi nødt til å sikre at alle de nye systemene som overtar fungerer som de skal, sier prosjektleder Erik Johannessen i Statens vegvesen.

Dette vil fungere som normalt

Førerkorttjenestene vil fungere som normalt, på vegvesen.no og på trafikkstasjonene som holder åpent.

Om du planlegger besøk til en trafikkstasjon fredag 13. mars, bør du sjekke åpningstider på vegvesen.no før du drar, så du ikke kommer til stengt dør.

Godkjenn salgsmelding før 13. mars

Har du sendt eller mottatt digital salgsmelding bør du få denne godkjent så raskt som mulig, og senest i løpet av 12. mars. Hvis ikke kan fristen på ti dager være ute når systemene er oppe igjen, slik at du må starte eierskiftet på nytt.

Kjøretøyopplysninger fungerer

Kjøretøyopplysninger på vegvesen.no vil fungere i nedetiden, bortsett fra fredag 13. mars mellom kl. 13.00 og 17.00. Systemet kan imidlertid være ustabilt i perioder.