(iFinnmark)

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel om kraftig snøfokk i Kyst- og fjordstrøkene i Finnmark. Uværet ventes inn onsdag ettermiddag og vil gi stedvis snøfokk på grunn av kuling fra sør, melder Yr.no.

Det ventes at det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold fra onsdag ettermiddag. Faren øker fra klokken 13, ifølge værvarslet.

Vanskelige kjøreforhold

Allerede onsdag morgen var det rapportert inn til veitrafikksentralen om vanskelige kjøreforhold på E6 Hatter og E69 mellom Hønsa og Nordkapptunnelen, på grunn av snøfokk. På strekningen mellom Nordkapptunnelen og Hønsa var det i tillegg stort snøfall.

Klokken 09:01 ble det innført kolonnekjøring på E6 Sennalandet på grunn av uvær.

Likeså er fylkesvei 889 mellom Snefjord og Havøysund er kolonnekjørt på grunn av uvær.

Også strekningen mellom Hasvik og Breivikbotn er berørt av sterk vind og snøfokk. Det meldes om smal veibane og vanskelige kjøreforhold.

For veifarende som skal ferdes på E6 mellom Finnmark og Troms via Alta, bør være oppmerksom på at det er vanskelige kjøreforhold, glatt og snøfokk på strekningen mellom Oksfjorden og Storslett,

Fare for ising på båter

For øvrig har meteorologene også ute et gult farevarsel for moderat ising på skip. Varslet gjelder for Kyst- og fjordstrøkene i hele Finnmark.