Martins bønn om ambulansebåt ble hørt: – Bra, men de visste om dette lenge

BA EN BØNN: - Min bønn til de som styrer med dette: - Lag nytt anbud, sier skipsfører Martin Jensen.

BA EN BØNN: - Min bønn til de som styrer med dette: - Lag nytt anbud, sier skipsfører Martin Jensen.

Avlyser anskaffelsen av ambulansebåt og anbudet lyses ut på nytt

DEL

(iFinnmark) Etter kritikk fra flere hold har Sykehusinnkjøp HF kommet fram til at anskaffelse av båtambulansetjenester i Vest-Finnmark må lyses ut på nytt.

Bakgrunnen er at anbudet ikke stilte klare nok krav til fartøyet. Blant andre var skipsfører Martin Jensen blant dem som ga anbudet totalslakt.

– Min bønn til de som styrer med dette: – Lag nytt anbud, sa han i et intervju i oktober.

LES MER: Skipsfører Martin slakter anbudet for båtambulanse: – En båt bygget til 1G har ingenting å gjøre i uvær på Lopphavet 

Sykehusinnkjøp HF gjør nå endringer i konkurransegrunnlaget. Endringene som nå gjøres medfører at konkurransen må lyses ut på nytt, ifølge en pressemelding.

– De endringene vi nå gjør er juridisk sett av en slik art at vi har vurdert det som mest hensiktsmessig at konkurransen lyses ut på nytt, sier Harald I. Johnsen. Han er divisjonsdirektør i Sykehusinnkjøp HF, divisjon nord.

Gjør endringer i kravene

Følgende endringer gjøres i anbudet som vil lyses ut i løpet av kort tid:

  • Tekniske krav til ambulansefartøyet endres, slik at man i større grad sikrer at tjenesten tilpasses operasjonsområdets utfordringer.
  • Det tilrettelegges bedre for at tilbydere skal kunne tilby nybygde fartøy, noe som medfører økt konkurranse om oppdraget.

Ser lyst ut nå

Skipsfører Martin Jensen har seks års erfaring med å jobbe om bord i ambulansebåt. Han sier til iFinnmark torsdag at det er veldig bra at helseforetaket nå har snudd.

– Det er bra at de innser at anbudet var for dårlig. Men alle disse tingene har de visst om lenge, sier han.

I verste fall kunne samfunnene endt opp med en gammel båt med dårlig komfort og som ikke tåler været like godt som dagens fartøy. Jensen synes det uheldig at helseforetaket dro det så langt ut før de skjønte at anbudet var for dårlig.

– Jeg ser lysere på det nå. Det kommer til å bli et anbud for at tjenesten skal være minst like god som det er i dag, sier Jensen.

Skaper forsinkelse

Avlysningen vil føre til en forsinkelse i anskaffelsesprosessen, noe som er estimert til omtrent fem til seks uker. Konkurransen vil bli lyst ut på nytt i løpet av kort tid.

– Vi beklager at avlysningen fører til en forsinkelse. Innspillene vi har fått har vært verdifulle, og endringene sikrer nå en bedre gjennomføring av anskaffelsesprosessen. Det viktigste for Sykehusinnkjøp HF er at befolkningen får en best mulig ambulansebåttjeneste, sier Johnsen.

Artikkeltags