Gå til sidens hovedinnhold

– Mann skutt og drept

Artikkelen er over 1 år gammel

Mann døde etter skuddskade i Mehamn natt til lørdag, ifølge politiet. Saken etterforskes som drap.

(iFinnmark)

En 40 år gammel mann bosatt i Mehamn ble skutt og drept i Mehamn natt til lørdag, ifølge politiet.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 05:27 lørdag morgen. Da nødetatene kom fram til stedet, fant de en mann som var hardt skadet. Det ble gitt førstehjelp og forsøkt gjenoppliving på stedet. Men mannens liv sto ikke til å reddes. Han ble erklært død.

Gjerningsperson på frifot

Politiet vet foreløpig ikke hvem som har skutt mannen, og ingen er så langt pågrepet i saken. Lørdag morgen pågår det en omfattende aksjon for å søke etter mulige mistenkte i området.

– Politiet har iverksatt en omfattende etterforskning med tekniske og taktiske undersøkelser, og etterforsker saken som drap. Politiet har sikret åstedet, og vil iverksetter kriminaltekniske undersøkelser på stedet, opplyser politiet i en pressemelding.

Setter inn stort apprat

Ressurser fra Kirkenes, Vadsø og etter hvert antakelig også andre steder, vil bistå i Mehamn. I tillegg er det også sendt ut mannskaper fra Alta som er spesialisert på avhør og kriminalteknikk.

– Vi er i en tidlig fase. Vi har i utgangspunktet ingen mistenkte utover at vi sjekker ut flere spor og muligheter, sier regionlensmann Tarjei Leinan Mathiesen.

Ber om tips

Politiet ber folk å melde fra om observasjoner i Mehamn og Gamvik som kan antas å ha tilknytning til saken.

Klokken 06.01 fikk politiet inn melding om en bil som var kjørt i grøfta i nærheten av tettstedet Gamvik.

– To personer ble observert gående fra stedet. Det er for tidlig å si om det er en sammenheng mellom de to hendelsene, men politiet er i interessert i opplysninger om trafikkulykken og de to personene som skal ha vært involvert i den, sier Mathiesen.

Politiet advarer om at folk må holde en viss avstand til personer som kan ha begått drap.

– Vi vet ikke hvilken mental tilstand de eventuelt er i, om de er farlige eller ikke. For sikkerhets skyld ber vi folk ikke å gå inn i situasjoner. Ring 02800 i stedet, sier Mathiesen.


TIPS OSSTelefon: 959 41 790, E-post: tips@finnmarksposten.no

Kommentarer til denne saken